Спряган за Юнайтед халф е близо до Атлетико Мадрид, и то за 0 евро?


Спряган за Юнайтед халф е близо до  Атлетико Мадрид, и то за 0 евро?
Снимка: Getty Images

1911 0

С настъпването на заключителния етап от топ първенствата в Европа приближава и откриването на летния трансферен прозорец. Манчестър Юнайтед спешно се нуждае от укрепване на халфовата си линия, а като най-вероятна опция за това бе считан халфът на Марсилия Бубакар Камара. 

22-годишният французин е родом от Марсилия, местният клуб е и единственият такъв в кариерата на полузащитника. Предвид качествата си обаче, изглежда пределно ясно, че дните му в клуба са преброени. Пред перспективния играч предстои важно решение, а според източниците, то бе ориентирано към "Олд Трафорд". 

С желание да го привлече се включи и Атлетико Мадрид, който отстрани именно "червените дяволи" от Шампионска лига в изминалия кръг от надпреварата. Според източници, испанският гранд дори е повел в надпреварата за подписа на французина. Атлети вече отправи оферта към Камара на стойност 5млн. евро, която логично бе отхвърлена. В момента нещата стоят по различен начин и дефанзивният полузащитник не прикрива желанието си да напусне настоящия си клуб, след като оттегли всякакви оферти за подновяване на договора му. 

С интерес към футболиста се включиха също Байерн Мюнхен, Тотнъм и Саутхямптън. Клубовете ще имат възможност да отправят най-високите си оферти, а Камара се очаква да вземе решение за бъдещето си през април. 

При евентуален провал на преговорите между двете страни, Атлетико предвижда такива с футболиста на Барселона - Сержи Роберто, който също ще бъде свободен агент това лято. 

Сделката е далеч от приключена предвид вероятното по-силно включване от страна на Манчестър. Диего Симеоне не разполага с финансовата мощ на "червените дяволи", което би дало преднина на английския гранд. 

Юнайтед се нуждае спешно от укрепване в дефанзивен план. Камара може да се подвизава както като дефанзивен полузащитник, така и в центъра на отбраната и е изключително солиден в представянията си. Именно тези позиции са и едни от най-проблемните за възпитаниците на Ралф Рангник. 80-милионният трансфер на защитника Хари Магуайър се оказа пълен провал, а несигурните му и понякога комични изяви, донесли главоболия на "червените" фенове, обиколиха целия свят. Слухове има и за раздяла с една от звездите на клуба - Пол Погба, което би оставило отбраната и халфовата линия на отбора още по-оголени. 

Спряганият за нов наставник на клуба от Манчестър - Ерик тен Хаг, е известен с комбинативния начин на игра на своя Аякс. Амбициите на Юнайтед за предстоящия сезон са големи и изглежда пестенето на средства не стои на дневен ред в клуба. Това, а и огромната нужда от подобрение в дефанзивен план бързо могат да поставят "червените" на челно място в надпреварата за подписа на Камара. 

Междувременно, Пол Погба обвини Моуриньо за депресията си и кризата в Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички