След бруталния старт: Гуардиола смята, че Холанд може много по-добре


След бруталния старт: Гуардиола смята, че Холанд може много по-добре
Снимка: Getty Images

1490 0

Наставникът на Манчестър Сити – Хосеп Гуардиола, му се наложи за пореден път да говори нашироко за своята голяма нова звезда Ерлинг Холанд. Норвежецът не може да бъде спрян след старта на новия сезон, но според испанският предводител на „гражданите“ самият нападател може да се подобрява... още повече.

Гуардиола дори беше принуден да направи сравнение между №9 в Сити и легендарния Лионел Меси, като Пеп изрази ясно становище по темата, че „други като Меси няма, няма и да има“.

„Връзката между Де Бройне, Фодън, Марез, Джак... Ерлинг е наясно, когато е с топката, какви пасове харесвам. Той може да се подобрява във всеки един компонент от играта. Той самият знае, че може много по-добре. Можем всички да се подобряваме, докато не напуснем този свят“, започна Гуардиола за своята норвежка „перла“.

„Ще бъде добре за Холанд да счупи рекорди, но всеки един такъв може да бъде подобрен. Надяваме се това да го води напред. След Къмюнити шийлд доста хора имаха съмнения в него, но той се фокусира върху следващите дни и се нуждаеше от това. Накрая на сезона ще може да погледне колко гола е вкарал“, коментира още каталунският мениджър на „гражданите“.

Хосеп Гуардиола също така беше запитан да направи сравнение между влиянието на Лионел Меси в неговите отбори с това на норвежкия нападател. „Ако играем добре, можем да пращаме доста топки в наказателното поле. Видяхме го в последния ни мач от Шампионска лига, но нашето ниво трябва да бъде още по-високо. Това, което вършим, трябва да сме сигурни, че е достатъчно добро да ни направи силни. Няма някой, който да е сравним с Лео Меси. Колко „Месита“ бяха говорени през годините – 10 или 15? Всеки от тях се провали“. А каква е заплатата на Холанд в Сити, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички