Хосеп Гуардиола разясни защо лиши Ерлинг Холанд от нов хеттрик с екипа на Манчестър Сити


Хосеп Гуардиола разясни защо лиши Ерлинг Холанд от нов хеттрик с екипа на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

11871 0

Суперзвездата на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, продължи да трупа голове на сметката си и вчера (5 октомври), когато тимът на Хосеп Гуардиола разгроми с 5:0 Копенхаген в мач от третия кръг на груповата фаза в турнира Шампионска лига.

Норвежецът се разписа в 7-ата, а след това и в 32-ата минута и беше близо до това до оформи четвъртия си хеттрик с небесносинята тениска, но Гуардиола го замени още на полувремето с 20-годишния Коул Палмър.

След последния съдийски сигнал на "Етихад", старши треньорът на "гражданите" обясни това свое решение: "Ако мачът беше по-завързан, щеше да остане на терена, но при тази ситуация беше по-добре да си почине. Ерлинг иска същото като нас - да побеждаваме. Той реализира хеттрик в предишните мачове и, разбира се, ако беше играл още 45 минути, щеше да има още възможности за гол, но ние искаме всички да получават своите шансове".

*Ерлинг Холанд се разписа 19 пъти в първите си 12 мача с екипа на Сити във всички турнири, а на сметката му има и 3 асистенции. През идния уикенд (8 октомври, 17:00 ч.) "гражданите" приемат Саутхемптън в среща от 10-ия кръг на Висшата лига, а на 11 октомври е визитата на Копенхаген от четвъртия кръг на Шампионска лига.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Треньорът на ПСЖ обясни защо е сменил Лионел Меси и поиска от ВАР червен картон за играч на Бенфика!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички