"Daily Mail" разкри заплатата на Ерлинг Холанд в Манчестър Сити, норвежецът прибира рекордна сума


"Daily Mail" разкри заплатата на Ерлинг Холанд в Манчестър Сити, норвежецът прибира рекордна сума
Снимка: Getty Images

6781 0

Откакто пристигна в Манчестър Сити от тима на Борусия Дортмунд, Ерлинг Холанд напълно оправдава платените за него 51 милиона паунда, отбелязвайки 19 гола в първите си 12 мача с небесносиния екип.

"Daily Mail" обаче разкрива, че ръководството на "гражданите" плаща рекордна сума под формата на заплата и бонуси на норвежкия си нападател.

Изданието твърди, че Холанд се разписва срещу 865 000 паунда на седмица - 600 000 от тях са чистото му възнаграждение, а останалите пари се прибавят като бонуси чрез изпълнението на различни условия, които за него са като детска игра. Изчислява се още, че ако продължи да бележи попадения със същото темпо, в края на сезон 2022/23 ще е заработил 50 милиона паунда!

За сравнение - Кевин де Бройне прибира по 375 000 паунда седмично, а Кристиано Роналдо - по 480 000. Това означава, че Холанд е най-скъпоплатеният играч в историята на английската Висша лига! Идната събота (8 октомври, 17:00 ч.) той ще има възможността да "разпечата" още една врата, тъй като "гражданите" домакинстват на Саутхемптън в среща от 10-ия кръг на първенството.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Хосеп Гуардиола разясни защо лиши Ерлинг Холанд от нов хеттрик с екипа на Манчестър Сити!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички