Скъпата грешка на Манчестър Юнайтед, с която направи огромна услуга на Арсенал


Скъпата грешка на Манчестър Юнайтед, с която направи огромна услуга на Арсенал
Снимка: Getty Images

10217 0

Манчестър Юнайтед два пъти е имал възможността да подпише с капитана на Арсенал - Мартин Йодегаард, твърди "Daily Star". В неделя (22.01) "червените дяволи" ще се изправят срещу тима от Северен Лондон в сблъсък, който може да има ключово значение за титлата във Висшата лига.

Мартин Йодегаард, който е архитектът зад феноменалния сезон на Арсенал досега, можеше да носи фланелката на Манчестър Юнайтед, ако нещата се бяха развили по друг начин. Изданието твърди, че "червените дяволи" са направили два опита да го привлекат.

От клуба са се възхищавали на плеймейкъра още в ранните му години, когато е бил едва на 14. Той дори е прекарал известно време в тренировъчната им база в Карингтън през 2013 година.  По това време Дейвид Мойс пое тима от "Олд Трафорд" след ерата на сър Алекс Фъргюсън и е взел решение да изчака 12 месеца, за да види как се развива Йодегаард.

Това се оказва скъпа грешка на Манчестър Юнайтед, тъй като цената на норвежеца се повишиха значително за една година. Той стана най-младият играч, който дебютира с Норвегия и се оказа мишена на някои от най-големите клубове на планетата.

Манчестър Юнайтед обаче не подготвя оферта за него, а изпраща лично тогавашния мениджър Луис ван Гаал в Норвегия, за да говори с него лице в лице. Холандецът решава да не предприеме ход, тъй като играчът иска да тренира с първия си отбор от първия ден. Нещо, което не може да му се обещае.

В крайна сметка той се присъедини към Реал Мадрид през 2015 г., но така и не успява да се наложи там, а е пращан под наем в различни отбори. Своето място намира в Арсенал, където играе ключова роля в битката за титлата в Англия.  Норвежкият капитан вкара осем гола и направи пет асистенции в 17 мача в лигата през тази кампания.

А каква трансферна драма се подготвя с участието с Ман Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички