Ще има ли Англия нов титуляр под рамките на вратата за Евро 2020?


Ще има ли Англия нов титуляр под рамките на вратата за Евро 2020?
Снимка: Guliver/GettyImages

1309 0

Джордан Пикфорд ще има сериозна съпротива за титулярното място на вратата на Англия на Европейското първенство по футбол през това лято. Оказва се, че стражът с най-много "сухи мрежи" във Висшата лига през този сезон е този на Бърнли - Ник Поуп.

Той бе извън игра за цял сезон поради контузия в рамото, но през този показва, че травмата е изцяло зад гърба му и се радва на страхотно представяне, което не остава незабелязано. В последния двубой на Бърнли срещу Нюкасъл селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт бе сред публиката, за да види 4-ия двубой на Поуп, в който той не допуска попадение, от последните 5 такива.

Същевременно, сегашният титуляр Джордан Пикфорд неведнъж през този сезон допуска гаф за клубния си Евертън, като в последния мач на "карамелите" той бе виновникът, за да може Манчестър Юнайтед да вземе точка от сблъсъка.

В индивидуалните аспекти Поуп изпъква пред другите вратари - той прави по-малко грешки, които водят до опасности, пресича опасни центрирания, има добро представяне при дузпите. По думите на мениджъра на Бърнли Шон Дийн "един вратар трябва да носи спокойствие на тима", а Поуп прави точно това. Ако той продължава на това ниво, е много вероятно да го видим като титуляр за Англия след няколко месеца.

СРЕЩИТЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА МОЖЕ ДА СЕ ДОИГРАЯТ ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички