Бърнли и Арсенал „спукаха топката“ за нулево равенство


Бърнли и Арсенал „спукаха топката“ за нулево равенство
Снимка: Gulliver/GettyImages

2127 0

Отборите на Бърнли и Арсенал завършиха наравно в двубой от 25-тия кръг на Английската Висша лига. Двубоят на „Търф Муур“ завърши при нулево равенство. И двата тима имаха няколко шанса за отбелязване на гол, но в крайна сметка поделиха точките.

Арсенал започна по-силно двубоя, но не успя да стигне до попадение. Обамеянг имаше отлична възможност в 14-тата минута, но стреля неточно от чиста позиция. Бърнли отвърна чрез ситуация, в която Крис Ууд свали топката към Джей Родригес, но нападателят пропусна да се разпише. В края на първата част Йозил изведе по чудесен начин Обамеянг, но габонският футболист отново бе безсилен пред гола.

В началото на второто полувреме нещата в срещата се обърнаха и Бърнли стана по-активният тим. Джеф Хендрик бе много близо до откриване на резултата в срещата, но ударът му бе неточен. В 77-мата минута Бърнли стигна до най-чистото си положение в мача. След продължително разиграване Дуайт МакНийл свали топката с глава към Джей Родригес, който обаче от непоследствена близост нацели напречната греда. Малко след това и Лаказет имаше шанс за гол, но ударът му бе блокиран.

Така Арсенал записва 13-то равенство във Висшата лига през този сезон. „Артилеристите“ са на 10-тото място в класирането с актив от 31 точки. Бърнли са точно до днешния си съперник в подреждането, като също имат 31 пункта, но са с по-лоша голова разлика и са 11-ти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички