Юнайтед пропусна да се доближи на 3 точки от топ 4, Бърнли взе нов голям скалп


Юнайтед пропусна да се доближи на 3 точки от топ 4, Бърнли взе нов голям скалп
Снимка: Getty Images/Guliver

7331 0

Манчестър Юнайтед записа втора поредна загуба с 0:2 във Висшата лига, след като Бърнли надделя над "червените дяволи" само дни, след като победи третия във временното класиране - Лестър. По този начин момчетата на Солскяер пропуснаха удобния шанс да се доближат само на 3 точки от четвъртия Челси.

Това е първи успех за Бърнли на "Олд Трафорд" от 58 години. Успехът оставя тима на 13-ото място с 30 точки - със 7 над линията на изпадащите. В Англия предстоят двубои за ФА Къп, където Норич ще е съперникът на Бърнли, а съперникът на Юнайтед все още не е ясен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Малко повече от 10 минути след началото на втората част Бърнли удари за втори път. В 56-ата минута Родригес размени двойно подаване със свой съотборник, за да поеме топката и с навлизането си в наказателното поле, да отправи страховит удар, който се отби в напречната греда и влетя в мрежата. Страхотно изпълнение и резултатът е 2:0.

Юнайтед започна да контролира топката още повече, но все така неуспешно. Марсиал и появилият се Грийнууд имаха най-много шансове, но нито един чист такъв. Чак в 90-ата минута се стигна до по-сериозно положение, когато Люк Шоу реализира, но попадението бе отменено заради нарушение в атака.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Мачът започна под контрола на Манчестър Юнайтед. Момчетата на Оле Гунар Солскяер владеят топката повече, но така и не съумяват да създадат чисто голово положение, с което да материализират предимството си. Бърнли, на свой ред, разчита повече на контраатаки. В 30-ата минута гостите имаха добра възможност от пряк свободен удар на удобна позиция, но изпълнението бе кошмарно.

В 33-ата минута Антони Марсиал изпусна най-чистия шанс до този момент в двубоя. Неманя Матич намери французина по прекрасен начин в противниковото наказатлено поле, Марсиал овладя добре, но след това се забави да нанесе удар и Чарли Тейлър се намеси решително, за да предотврати сигурен гол. 

39' - 0:1 за Бърнли. След изсипана от пряк свободен удар в центъра топка към наказателното поле Бен Мий и Тарковски се сбориха за първата топка с Матич, като първият успя да играе с нея, за да стигне тя до Крис Ууд, който моментално с едно докосване я изпрати в мрежата на Давид де Хеа, който бе безпомощен. Това бе първият точен удар за гостите в този мач.

СЪСТАВИ: 

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Магуайър, Джоунс, Уилямс, Матич, Фред, Перейра, Мата, Джеймс, Марсиал

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Тейлър, Хендрик, Корк, Уестууд, Макнийл, Ууд, Родригес

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

"Червените дяволи" ще търсят частичен реванш пред феновете си след загубата от Ливърпул с 0:2 на "Анфийлд".  Победа ще доближи състава до Челси само на 3 точки, но ще трябва да се справят без Маркъс Рашфорд. Има сериозна вероятност и младокът Мейсън Грийнууд също да стартира след серията си добри изяви напоследък.

Виненочервените обърнаха изненадващо Лестър в последния си мач, за да спрат серията си от поражения, но не са печелили на „Олд Трафорд“ от 1962-а година в първенството. Все пак в тези 15 гостувания имат 7 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички