Селекционерът на Бразилия категорично опроверга слуховете, че ще сменя Артета


Селекционерът на Бразилия категорично опроверга слуховете, че ще сменя Артета
Снимка: Getty Images

1231 0

Селекционерът на Бразилия Тите опроверга информациите, че се готви да замени Микел Артета начело на Арсенал. През миналата седмица медиите в родината му гръмнаха с новината, че изпълнителният директор Еду, който беше част от бразилската федерация, е установил контакт с треньора на "Селесао" за възможността той да замени испанеца на "Емирейтс" през 2023. 

През този сезон "артилеристите" бележат значителен напредък и са на път да си осигурят класиране в Шампионската лига, а в момента тимът на Артета е на четвърто място във Висшата лига. 

Тите, който е начело на Бразилия от 2016 г., опроверга тези твърдения и настоя, че единственият му фокус е подготовката на националния отбор за предстоящото Световно първенство в Катар.

"Тъжно ми е, защото на обществеността се разпространява информация, която е лъжа. Абсолютна инсинуация. Хората, които представлявам, които се чувстват идентифицирани с мен, могат да бъдат сигурни, че Тите има личен морал и цени професионалното си поведение. Наясно съм каква отговорност носи националният отбор на Бразилия. Съжалявам, Арсенал. Съжалявам, Артета, но това не е вярно, не идва от нас", завърши той. Името на мениджъра на Арсенал бе замесено и в друга ситуация.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички