Рио Фърдинанд определи странните най-добри 11 на Англия за Катар 2022


Рио Фърдинанд определи странните най-добри 11 на Англия за Катар 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

1395 0

Рио Фърдинанд определи до голяма степен изненадваща схема на игра за Англия за Световното първенство в Катар. Бившият централен защитник на Манчестър Юнайтед сподели, че Рийс Джеймс и Кайл Уокър трябва да играят в същата защитна линия с Хари Магуайър.

ГАЛЕРИЯ: ТИТУЛЯРНИЯТ СЪСТАВ, С КОЙТО АНГЛИЯ ЩЕ ДОМИНИРА НА КАТАР 2022

Той също така смята, че Трент Александър-Арнолд и Люк Шоу трябва да застанат като бекове, за да осигурят така необходимата ширина и баланс нагоре и надолу по фланговете.

Ако зависеше от Фърдинанд, Джуд Белингам и Деклан Райс щяха да закотвят халфовата линия, като Фил Фодън играе като номер 10 - точно зад двойката Рахийм Стърлинг и Хари Кейн.

Шокиращото в тази схема на игра е, че Магуайър е единствения типичен централен защитник в с този състав. На вратата пък е Джордан Пикфорд.

Но 43-годишният защитник обоснова избора си и даде обяснение за своето решение, като смята, че е най-подходящо, за да може отбора да стигне далеч:

„Рийс Джеймс излиза с топката, която влиза в средата на терена, защото той може да направи това, той играеше в средата като дете. Трент на бега отдясно. Уокър в центъра, той покрива цялата задна линия сам. Деклан, Джуд и Фодън, попадат като No.10 и се връщат в халфовата линия. Свободна роля за Стърлинг, той може да отиде където иска, Кейн държи топката и се връща отзад".

Припомняме, че Англия победи с 3:0 Кот д'Ивоар във втората си проверка, която се изигра вчера. Но победата беше засенчена от освиркването на Магуайър от английските фенове, което накара Гарет Саутгейт да осъди категорично подигравките и да маркира реакцията като „абсолютна шега“.

Англия ще разбере опонентите си в груповата фаза в петък, когато се проведе жребият за Световното първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички