Рио Фърдинанд: Треньорът трябва да може да командва


Рио Фърдинанд: Треньорът трябва да може да командва
Снимка: Guliver/GettyImages

2136 0

Легендарният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд коментира въпроса какъв треньор е нужен на "червените дяволи". Според Фърдинанд клубът има нужда от наставник като Антонио Конте, който да вдигне нивото на дисциплина.

"Когато треньорът пристига в нов отбор, той трябва веднага да покаже защо е бил избран точно той. Добър пример за мен е Антонио Конте. Когато той идва в отбора, просто казва: "Ето какво ще бъде, знаете кой съм аз, така че ако не сте с мен, може да си ходите". Мисля че именно такова отношение, такъв манталитет отличава добрите треньори от най-добрите", каза Фърдинанд.

"Треньорът трябва да е способен да дойде и да командва в съблекалнята, където е пълно с егота, личности и характери. Не познавам Ерик тен Хаг лично, но в Аякс той върши невероятна работа. А Аякс не е малък клуб. Това е най-големият клуб в Нидерландия. Да, мащабът не е такъв, но клубът е велик и очакванията от треньора са много, очакват победи всеки ден. Ако той дойде в Манчестър Юнайтед, очакванията ще са също такива", добави легендата в своя подкаст.

Дългогодишен треньор във Висшата лига е едно от спряганите за Манчестър Юнайтед имена.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички