Саутгейт разкри дали Англия ще бойкотира Световното в Катар


Саутгейт разкри дали Англия ще бойкотира Световното в Катар
Снимка: Guliver/GettyImages

1462 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт не е сигурен, че ще има положителен ефект, ако Англия бойкотира тазгодишното Световно първенство по футбол заради проблемите с правата на човека в Катар.

Държавата от Персийския залив е подложена на ожесточени критики, откакто бе определена за домакин през 2010 г. Месеци преди началото на турнира се обръща особено внимание на предполагаемите нарушения на правата на човека и лошото отношение към работниците мигранти.

Във вторник съставът и треньорският щаб на Англия проведоха първоначални дискусии за това как биха могли да използват репутацията си на Мондиала през ноември, за да предизвикат промяна, но Саутгейт разкри, че пълният бойкот на Катар 2022 не е опция.

"Наистина не знам какво ще постигнем с това. За съжаление, най-големият проблем, който не е религиозен и културен, е това, което се случи с изграждането на стадионите, и за жалост не можем да направим нищо по въпроса", каза той.

Наставникът подчерта, че той и английските национали ще бъдат критикувани за това, което решат да предприемат в Катар. "Играчите обмислят как най-добре да реагират и да се опитат да повлияят на нещата", добави той.

Докато "трите лъва" продължават подготовката си на терена и извън него за Катар 2022, победителите на Евро 2020 Италия се примиряват с поредното си отсъствие от Световния шампионат след шокиращото поражение на полуфинала в четвъртък от Северна Македония.

Саутгейт изрази изненадата си от елиминирането на "Скуадра адзура" и заяви, че резултатът е доказателство за това колко добре са реагирали футболистите му на разочарованието от загубата на "адзурите" с дузпи на "Уембли" миналото лято.

"Това беше голяма изненада. Ясно е, че отборите имат цикъл, независимо дали това беше цикълът или последиците от финала на Евро 2020, емоцията и всичко останало, тук нашите играчи се справиха толкова добре с преодоляването на тежкото крушение", завърши той. През изминалата седмица Саутгейт изрази притеснението си за английските привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички