Първа пресконференция: Попитаха Стивън Джерард за Ливърпул, а той заговори за Юрген Клоп


Първа пресконференция: Попитаха Стивън Джерард за Ливърпул, а той заговори за Юрген Клоп
Снимка: Getty Images

2182 0

В събота (20 ноември) Астън Вила посреща Брайтън в мач от 12-ия кръг на английската Висша лига. Това ще бъде официален дебют за новия треньор на бирмингамци Стивън Джерард и днес той даде своята първа пресконференция преди кръга:

"Това е изключително горд момент за мен. Истинска чест е да бъда мениджър на този футболен клуб. Въпреки че последните 7-10 дни минаха твърде бързо, бях много щастлив през това време. Възможността да се върна във Висшата лига и да бъда отново близо до семейството ми са двете основни причини, поради които този ход бе най-правилният за мен", каза той в началото и след това призна, че му е било трудно да напусне Шотландия:

"Решението бе трудно и със сигурност си тръгнах от Глазгоу с чувство на тежест в сърцето, защото изградих фантастични взаимоотношения в Рейджърс. Това обаче бе възможност, която не можех да пропусна".

"Да имаш успех във футбола означава преди всичко да печелиш мачовете. В дългосрочен план клубът би искал да се завърне на европейската сцена. Не мисля, че сега е подходящият момент да поставям някаква конкретна дата за това. За мен по-важното е да се съсредоточим върху краткосрочните цели, а първата такава е мачът с Брайтън през уикенда. Трябва да започнем да печелим отново и да се издигаме нагоре в класирането", каза философски Стиви Джи.

Съвсем очаквано, той бе запитан и дали мисли някой ден да се завърне в клуба, в който има статут на легенда:

"Не мисля, че тази пресконференция трябва да бъде посветена на друг клуб, освен на Астън Вила. Аз съм изцяло отдаден на тази работа и мога да обещая само това на привържениците. Чест е да бъда тук. Никога няма да ме чуете да казвам, че това е само трамплин към нещо друго", категоричен бе той и след това добави:

"В мечтите няма нищо лошо, но Ливърпул в момента има треньор от световна класа и ако той подпише доживотен договор, ще бъда много щастлив. Поддържам връзка с Клоп. Той ми изпрати съобщение, че очаква голяма прегръдка, когато Вила играе с Ливърпул през следващия месец", завърши Джерард. 

Гостуването на Астън Вила на мърсисайдци е на 11 декември, а наскоро стана ясен любопитния факт, че договорът на бившия полузащтник с новия му отбор приключва на датата, на която и този на Юрген Клоп на "Анфийлд"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички