Джерард подписа с Астън Вила до датата, на която изтича договорът на Клоп с Ливърпул


Джерард подписа с Астън Вила до датата, на която изтича договорът на Клоп с Ливърпул
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

2550 0

Голяма част от феновете на Ливърпул мечтаят един ден да видят легендарния капитан от близкото минало Стивън Джерард като мениджър на тима. Подобна мечта не изглежда никак далеч, след като по-рано през месеца Стиви Джи бе назначен за наставник на елитния Астън Вила.

Джерард, който започна мениджърската си кариера в Глазгоу Рейнджърс, постигна страхотни резултати в Шотландия и показа, че може да бъде успешен и като треньор. Бившият капитан на Ливърпул вече натрупа опит, видя как се печелят трофеи, а сега ще опита и от най-силното футболно първенство - Висшата лига.

В същото време неговият любим Ливърпул се наслаждава на чудесен период под ръководството на Юрген Клоп, който изведе клуба от тежка криза, за да ги превърне в шампион на Англия и Европа. В момента мърсисайдци са един от най-силните отбори в света, а с основни заслуги за това е тъкмо Клоп.

Немският специалист промени цялостно отбора с играчи, които имат световна класа. Германецът обаче няма да остане вечно треньор на Ливърпул. Той е известен с това, че обича да си дава почивка от футбола през няколко години. Такъв бе случаят и с престоя му в Борусия Дортмунд, където бе от 2008 до 2015-а, а след кратка почивка пое Ливърпул.

Клоп не е от типа треньори, които се захващат с клуб за краткосрочно време. Той избира отбори, в които ще получи достатъчно време, за да разгърне идеите си и да наложи стила на игра, който иска да вижда. В последните години обаче Клоп нееднократно заяви, че след изтичането на настоящия му контракт с Ливърпул ще се раздели с клуба, а и с футбола като цяло - поне за известен период от време.

Това означава, че още от сега Ливърпул трябва да мисли за евентуален заместник на Клоп, който да го наследи на треньорския пост и да продължи доброто представяне на отбора. Договорът на Клоп с Ливърпул е до лятото на 2024 година, а в социалните мрежи все по-усилено се спекулира, че именно Джерард ще го замени на поста.

Причината за подобни разсъждения е любопитно съвпадение в контрактите на Клоп и Джерард. Договорът на Стиви Джи с Астън Вила е с продължителност от две години и половина, тоест ще изтече точно през лятото на 2024-а. Мнозина смятат, че това не е случайно и Джерард иска следващата му крачка в треньорската професия да бъде тъкмо към "Анфийлд".

Стивън Джерард коментира и какво очаква от визитата си на "Анфийлд" през декември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички