Защо собствениците на Ливърпул наливат 600 милиона паунда в нов клуб?


Защо собствениците на Ливърпул наливат 600 милиона паунда в нов клуб?
Снимка: Getty Images/Guliver

6786 0

Американската компания Fenway Sports Group (FSG), която е собственик на английския Ливърпул, е напът да добави нов спортен клуб към своето портфолио. Собствениците на мърсисайдци ще закупят четвърти нов клуб, за който ще налеят първоначален капитал в размер на над 600 милиона паунда.

До момента Fenway Sports Group притежаваше три отбора - Ливърпул, бейзболният Бостън Ред Сокс и автомобилният отбор Ръш Фенуей Рейсинг, който се състезава в сериите "Наскар". Сега към портфолиото на американците ще се присъедини и хокейният Питсбърг Пенгуинс.

Каква обаче е причината за закупуването на хокейния клуб и трябва ли Ливърпул да се притеснява от този ход на собствениците си?Питсбърг, подобно на Бостън и Ливърпул, е голям град със силно чувство за идентичност и уникално усещане за история.

Питсбърг Пенгуинс е един от най-добрите и разпознаваеми отбори в Националната хокейна лига в САЩ. FSG ще използва Пингвините, за да разрасне бизнеса си и да придобие още по-голяма популярност. Този ход е единствено с цел да разшири обхвата на FSG и Ливърпул единствено може да спечели от това.

Междувременно се появиха информации, че ръководството на Ливърпул може да замени Юрген Клоп със Стивън Джерард след по-малко от три години (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички