Официално: Стивън Джерард е новият старши треньор на Астън Вила! (СНИМКА)


Официално: Стивън Джерард е новият старши треньор на Астън Вила! (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

3660 0

Легендарният полузащитник на Ливърпул Стивън Джерард официално се завърна в английската Висша лига. Той ще бъде новият старши треньор на Астън Вила!

Новината бе съобщена в профила на клуба в социалните мрежи, а вече бившият наставник на Глазгоу Рейнджърс позира с фланелката на първия тим.

Стиви Джи дебютира за мърсисайдци през далечната 2002 г. и след точно 13 сезона с червения екип отиде да играе в американската МЛС. След двугодишен престой в тима на ЛА Галакси, той окончателно реши да сложи край на кариерата си. Това се случи през 2016 година!

Между 2017 и 2018 г. той ръководеше юношите на Ливърпул, за да натрупа първоначален опит, след което пое гранда от Шотландия, с който спечели титлата в първенството без да допусне загуба през миналата кампания.

От Астън Вила написаха: "41-годишният треньор си спечели много привърженици заради атрактивния и атакуващ стил на игра!", а самият наставник добави:

"Вила е клуб с богата история и традиции в английския футбол и аз съм много горд, че съм новият му треньор. В моите разговори с борда веднага стана ясно колко амбициозни са техните планове и нямам търпение да започна да помагам на отбора да изпълни целите си".

"Бих искал да изразя моите искрени благодарности на всички в Глазгоу Рейнджърс за предоставената възможност да бъда начело на такъв клуб. Това, че му помогнах да си осигури рекордна 55-а титла от първенството винаги ще има специално място в сърцето ми. Бих искал да пожелая на играчите, персонала и феновете всичко най-добро в бъдеще", заяви Джерард.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички