Арсенал с много важна победа във Висшата лига, Сака герой за "топчиите"


Арсенал с много важна победа във Висшата лига, Сака герой за "топчиите"
Снимка: Getty Images

1424 0

Арсенал победи Астън Вила като гост в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. Срещата на "Вила Парк" в Бирмингам завърши при резултат 1:0 за гостите от Лондон. Сака реализира в 30-ата минута.

Още в 3-ата минута Емил Смит Роу от Арсенал стреля много опасно от границата на наказателното поле, но нямаше късмет пред гола. В 19-ата минута Смит Роу отново беше на сантиметри от отбелязването на гол, след като овладя подаване от Букайо Сака, но ударът му от вътрешността на наказателното поле профуча на сантиметри встрани от дясната греда.

В 30-ата минута Сака овладя топката след рикошет и отправи нисък удар от границата на наказателното поле, който попадна в долния ляв ъгъл, а резултатът стана 0:1.

Оли Уоткинс от Астън Вила в 68-ата минута си изработи добро положение и стреля мощно отблизо, но опитът му се отби от дясната греда и кълбото не пожела да влети в мрежата. "Топчиите" пък създадоха повече голови положения и заслужено се поздравиха с успех, макар и с минималното 1:0 в тяхна полза.

Арсенал е на 4-ата позиция в настоящото подреждане на ВЛ с 54 точки. "Артилеристите" имат 4 пункта преднина спрямо Манчестър Юнайтед (пети в таблицата към момента), "топчиите" са и с мач по-малко спрямо "червените дяволи". Както е известно, местата в Топ 4 на крайното класиране на Висшата лига дават квоти за участие във Шампионската лига.

Вила е на 9-ата позиция в подреждането с 36 пункта.

Наскоро пък се появи информация, че Арсенал има интересен трансферен план!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички