Под наем: Челси прати играч за 12 млн. евро в дебютант в Шампионска лига


Под наем: Челси прати играч за 12 млн. евро в дебютант в Шампионска лига
Снимка: GettyImages

1851 0

Челси прати под наем нападател в Бундеслигата. Давид Датро Фофана подписа договор за 1 година като преотстъпен в Унион Берлин, оповести клубът от Германия.

20-годишният щурмовак премина при лондончани в края на миналата година срещу 12 млн. евро от Молде. Той обаче изигра само 3 непълни мача за Челси във Висшата лига.

Фофана започна своята кариера в родния си Кот д'Ивоар, след което премина в норвежкия Молде през 2021, където помогна на тима да спечели първата си Купа на страната.

"Унион се развива изключително силно в последните няколко години и се вълнувам да бъда част от техния състав за предстоящия сезон. Отборът се постара да ме привлече в редиците си и аз искам да им се отплатя с добри изяви на терена", каза Фофана.

"Скоростта на Давид и неговите комплексни умения са от голям интерес за нас. Имаме нужда от още един голмайстор, който да допринесе допълнително за атакуващата ни игра", обяви пък директорът на Унион Оливер Рунерт.

Унион финишира на четвърто място в Бундеслигата миналия сезон. Така си заслужи участие в Шампионска лига за първи път в своята история.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Изненадващо! Топ 5 клубове с най-големи приходи от трансфери това лято

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички