"Убедиха ме"! Маурисио Почетино разкри защо предаде Тотнъм за Челси


"Убедиха ме"! Маурисио Почетино разкри защо предаде Тотнъм за Челси
Снимка: Guliver/GettyImages

1958 0

Бившият треньор на Тотнъм - Маурисио Почетино, обясни защо се присъедини към един от големите съперници на "шпорите" Челси това лято. Специалистът акостира на "Стамфорд Бридж" след уволнението на разочаровалия през изминалия сезон Греъм Потър.

Голяма крачка?

Самият той споделя, че е горд от периода си с "белите", но не скри, че вижда "сините" като стъпка напред в своето развитие. Пред широката футболна общественост аржентинецът коментира защо предприе ход, който мнозина от феновете на Тотнъм биха определили като предателски.

"Чаках от една година. Надявам се, че ще сте добри с мен. Не е задължително, мога да си тръгна. Много съм горд, че съм тук. Да се върна във Висшата лига е страхотна възможност за мен, Челси ме убеди. Това е един страхотен отбор. Гордея се с миналото си, но сега трябва да погледна напред, да се концентрирам върху очакванията на хората и се надявам да изградя добри взаимоотношения с всички", започна той, цитиран от "Football.London" и продължи.

"Трябва да взимаме точните решения, за да създадем боеспособен състав. Това, което виждам в клуба от понеделник, са много добри хора, добро отношение. Дотук добре", допълни още той.

Почетино в Тотнъм

Аржентинският треньор ръководи "шпорите" в продължение на 5 години, преди да се насочи към ПСЖ. Той и тогавашните му възпитаници изпратиха тима на историческия му първи финал в историята в Шампионска лига, който впоследствие загубиха от Ливърпул с 0:2. Начело на тима специалистът записва 293 мача, 160 победи, 60 равенства и 73 загуби.

А какво каза Почетино за евентуалното привличане на легендата на "белите" Хари Кейн в Челси?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички