"Н@*ках се"! Как и защо легенда на Челси получил "смъртоносен" поглед от Сър Алекс Фъргюсън


"Н@*ках се"! Как и защо легенда на Челси получил "смъртоносен" поглед от Сър Алекс Фъргюсън
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

2004 0

Да получиш изпепеляващия неодобрителен поглед на един от най-великите треньори в историята на футбола не е за всеки. За това си "постижение" сподели бившият футболист на Челси Джон Оби Микел.

В подкаста "The Debrief" нигериецът споделя любопитна история между себе си и легендарния бивш наставник на Манчестър Юнайтед - Сър Алекс Фъргюсън. Той споделя, че специалистът успял да влезе в съзнанието му само с един лош поглед.

Причината

Той бил продиктуван от решението на Микел да избере прекия конкурент за титлата Челси пред гранда от Манчестър. Надява се, че шотландецът му е простил.

"Един път го видях, беше Манчестър Юнайтед срещу Челси. Излизах от съблекалнята и насочвайки се към вратата, той изскочи от ъгъла, а аз просто се н@*ках", спомни си с усмивка на лице бившият полузащитник и продължи.

"Не мога да си спомня какво се случи. Мисля, че се спънах по стълбите, а той ме погледна и просто си отиде. Започна да си дъвче дъвката и напусна. Не каза и дума. Беше смъртоносен поглед. След това го срещнах няколко пъти и говорихме за това. Той е забравил и ми е простил", допълни още нигериецът.

Случката

Микел е в разгара на своята кариера през 2005-а година, когато носи цветовете на ФК Люн. Манчестър Юнайтед си осигурява сделка за правата му през януари 2006 г., но същевременно от Челси се намесват, твърдейки, че първи са се споразумели с играча и агентите му.

След оплаквне до ФИФА, "сините" все пак осъществяват така желания трансфер за сумата от 16 милиона паунда. На "Стамфорд Бридж" полузащитникът записва 372 мача, 6 гола и 13 асистенции, печелейки Шампионска лига, 2 пъти Висшата лига, 1 Лига Европа, 4 пъти ФА Къп, 2 Купи и 1 Суперкупа на Англия.

Наскоро Оби Микел пък разкритикува сериозно бивш съотборник в Челси за мързела му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички