Пеп Гуардиола побесня, нападна реферите и заяви: Няма съдии, няма и Висша лига!


Пеп Гуардиола побесня, нападна реферите и заяви: Няма съдии, няма и Висша лига!
Снимка: Getty Images

1440 0

Треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, се оплака от съдийството във Висшата лига, обвинявайки част от реферите в тенденциозно съдийство срещу неговия тим. Това се случи малко преди двубоя на "гражданите" с Нюкасъл.

Специалистът намеси жълтия картон на Едерсон в мача с Арсенал. Тогава стражът бе санкциониран още през първото полувреме поради забавяне на играта. Това не е първата подобна критика спрямо него. Неотдавна той получи такава и от треньора на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, което наложи отговор от испанския наставник.

"Ако има губене на време, Едерсон ще получи жълт картон, не се притеснявайте. Ние сме отборът с най-малко време, прекарано в подобни практики, но още първият път, когато гостувахме на Арсенал, след 35-37 минути получихме такъв. Така че, не се притеснявайте за това", коментира Гуардиола пред медиите и продължи.

"Зависи от рефера (как се справя), но съм напълно убеден, че ще има жълт картон за Едерсон. Колко стотици милиони пъти се случваше отбори да идват на "Етихад" и да губят време с вратарите си?

На всеки 20 секунди - удар от вратата. И нищо повече, абсолютно нищо. След като отидохме там (Емирейтс), искахме да бъдем активни, да играем, а получаваме жълт картон. Не говоря с хора от Висшата лига, обвинени сме от тях. Няма съдии, няма и Висша лига.

Колко пъти се е случвало след мач да се оплаквам от съдиите на пресконференцията? Дори не знам кой ще свири преди началото на двубоя. Разбирам, когато видя лицата им, но не говоря с тях преди или след това. За Висшата лига не можем да говорим сега. Подготвяме защитата си и сме заети с адвокатите. Нямам време за това", завърши той.

На Сити предстои никак лекото предизвикателство да се справи с една от приятните изненади във Висшата лига този сезон. Защо двубоят е знаков, какво определя и какво казват специалистите?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички