За миналия сезон: Ливърпул с по-голям бдюжет за заплати от шампиона Сити


За миналия сезон: Ливърпул с по-голям бдюжет за заплати от шампиона Сити
Снимка: Getty Images

1999 0

През миналия сезон във Висшата лига Ливърпул е похарчил повече средства за заплати от основния си конкурент за титлата - Манчестър Сити. Това сочи финансовият отчет на мърсисайдци за кампания 2021/22, пише "Daily Mail".

Оказва се, че "червените" са отчели скромната печалба от 7,5 милиона паунда, въпреки че до последно се сражаваха на всичките 4 възможни фронта за тях. Клубът е похарчил за заплати през миналата кампания 366 милиона паунда, сочи отчетът. И това е вторият най-голям бюджет за заплати на Острова.

Изглежда, че Ливърпул е похарчил за възнаграждения на играчите си с 18 милиона по-малко от Манчестър Юнайтед, но с 12 милиона повече от тима, който стана шампион - Манчестър Сити.

От 2017 г. насам пък бюджетът за заплати на мърсисайдци е нараснал с колосалните 75%, като ръстът на Юнайтед за същия период е 45%, а на Сити - 34.

Изданието отбелязва, че бюджетът на Ливърпул натежа след привличането на Ибрахима Конате и Луис Диас, както и новите договори на Анди Робъртсън, Фабиньо, Джордан Хендерсън, Върджил ван Дайк и Трент Александър-Арнолд. А дали ще си тръгне Мохамед Салах от Ливърпул четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички