Пеп Гуардиола спрегна дългогодишен свой възпитаник за бъдещ мениджър на Манчестър Сити


Пеп Гуардиола спрегна дългогодишен свой възпитаник за бъдещ мениджър на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

2108 0

Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, предложи бившия легендарен играч на клуба - Венсан Компани, да стане мениджър на "гражданите" в близкото бъдеще и да наследи испанския специалист.

В момента белгиецът ръководи Бърнли от Чемпиъншип. Бившия централен защитник върши феноменална работа с английския клуб и се предполага, че ще го върне обратно в английския елит. Гуардиола сподели, че е останал впечатлен от работата на Компани като треньор.

"Впечатлен съм от постоянството, Чемпиъншип е труден поради количеството мачове, които се играят. Бърнли е близо до промоция във Висшата лига през следващия сезон и аз лично се радвам за него и за успеха му в клуба. Мисля, че всички като фенове ще се радваме той да се върне", сподели Гуардиола.

"Той ще се върне рано или късно, така че мисля, че съдбата му е да стане мениджър на Ман Сити. Ще се случи, не знам кога, но ще стане. Разбира се, сега имаме страхотния шанс да се класираме за полуфиналите на ФА Къп, където можем да срещнем Вини и неговия отбор", каза още испанският специалист.

Компани -  легендата на модерния Ман Сити

Венсан Компани е истинска легенда на Манчестър Сити. Белгиецът изигра 360 мача за "гражданите", вкара 20 гола и направи 11 асистенции. Белгиецът спечели 12 трофея с клуба от Манчестър. Неговата витрина включва четири титли от Висшата лига, четири медала от ФА Къп и Купата на лигата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гуардиола подсилва Сити със звезда от Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички