Хавиер Тебас е недоволен, че се бави решението за наказанието срещу Манчестър Сити


Хавиер Тебас е недоволен, че се бави решението за наказанието срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

765 0

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, засегна темата за възможни санкции срещу Манчестър Сити, който е обвинен в нарушаване на повече от 100 финансови правила във Висшата лига. Той често критикува английските клубове, които хвърлят огромни суми на трансферните пазари и подчертава, че в Испания се спазват стриктно правилата за финансите.

Трябва да се вземат "правилните решения" за Сити

"През 2017 г. на форум, организиран в Манчестър, вече критикувах ПСЖ и Сити. Феран Сориано (изпълнителен директор на Сити) ме помоли да отида в помещенията на клуба, като показа, че ми беше ядосан. Нищо не се е променило оттогава, сега този случай е открит, което според мен отне много време. Нарушиха 100 правила и ще трябва да се вземат правилните решения", заяви Тебас.

"Сити и ПСЖ бяха санкционирани от УЕФА, без да могат да играят в европейските турнири и CAS промени това. Може би трябва да преразгледаме ролята на CAS във всичко това", допълни още той.

Завижда ли Ла Лига на Висшата лига?

Тебас отрече да завиждат на Висшата лига и макар да призна, че английското първенство "е най-добрият продукт в света", той изброи разликите с него, като подчерта по-големия пазар, който покрива.

"Не, не завиждам на Висшата лига. На комерсиално ниво това е най-добрият продукт в света и за лигата е много трудно да бъде на същото ниво поради различията между двете страни", призна Тебас в четвъртък на Sport and Business Forum на Financial Times в Лондон.

"Вие имате повече от 70 милиона жители, ние имаме 50 милиона, плюс страните от Британската общност. Невъзможно е да се сравнява. Взехме поуки от Премиършип по отношение на телевизионните права. Стремим се да бъдем на тяхното ниво, разбира се, това се опитваме, но не - не завиждаме. Има и елементи, които не са направени добре, като например да се позволява на собствениците да инвестират на загуба, което е нещо, което трябва да бъде намалено и в това няма смисъл", обърна се към присъстващите на форума президентът на Ла Лига. Той изрази за пореден път и сериозно притеснение за финансовото положение на Барселона, като дори предупреди, че то може да доведе до колапс испанския футбол.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички