Пеп Гуардиола отсече: Смених Холанд, защото не исках да счупи рекорда на Меси във ФА Къп


Пеп Гуардиола отсече: Смених Холанд, защото не исках да счупи рекорда на Меси във ФА Къп
Снимка: Getty Images

6513 0

Треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, иронизира своите критици след последния футболен рецитал на суперзвездата на "гражданите" Ерлинг Холанд.

Норвежкият голмайстор реализира цели 5 попадения в мача-реванш срещу РБ Лайпциг от 1/8 финалите на Шампионска лига. Само 4 дни по-късно нападателят заби хеттрик и срещу Бърнли във ФА Къп. Освен с многото голове, двете срещи си приличаха и по ранното изваждане от игра на Холанд. 

За тези си решения в реванша срещу Лайпциг Пеп получи солидна доза критики поради факта, че Холанд щеше да запише името си в историята при още едно попадение. В социалните мрежи се разпространи твърдението, че специалистът нарочно е изкарал своята звезда, за да запази недостижимо постижението на бившия си възпитаник Лео Меси.

Чувайки това обаче и след повторното ранно напускане на терена от Холанд, Гуардиола се пошегува саркастично пред медиите с думите по свой адрес.

"Направих смяна, защото не исках той да счупи рекорда, който Меси имаше във ФА Къп в Англия. Винаги искам да наказвам играчите си, това са ми намеренията", заяви Гуардиола с насмешка.

Разбира се, Меси никога не е играл на Острова. Съвсем скоро обаче той може да смени държавата и клубната си принадлежност.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички