На Острова обвиниха Пеп Гуардиола, че копира методи на сър Алекс Фъргюсън


На Острова обвиниха Пеп Гуардиола, че копира методи на сър Алекс Фъргюсън
Снимка: Getty Images/Guliver

1888 0

Легендата на Ливърпул Греъм Сунес заяви, че мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола копира метод на сър Алекс Фъргюсън, който той е наложил в Манчестър Юнайтед по време на дългогодишния си престой.

Испанският тактик остави Кевин де Бройне извън състава във важни мачове този сезон, включително победата на неговия отбор с 4:2 в лигата срещу Тотнъм през януари. Белгийският се включи само за 31 минути от резервната скамейка в ответната среща на 5 февруари, където "спърс" спечели с 1:0 у дома. Именно тези решения на Пеп са провокирали интереса на Сунес по темата.

"Бях на мача, който Сити загуби от Тотнъм през февруари и Де Бройне не започна този ден. Странно. А сега Гуардиола го направи и публично. Тази седмица той каза, че Де Бройне трябва да се върне към вършенето на простите неща добре", констатира Сунес.

"Имам своите теории защо това може да се е случило. Може да е част от умишлена тактика, насочена към назидание на целия отбор. Някой ми каза, че сър Алекс Фъргюсън е правил това с Райън Гигс. Той умишлено се е заяждал с него, а понякога и с Дейвид Бекъм пред другите играчи на Манчестър Юнайтед", добави шотландецът.

Мнозина намират някои от решенията на Пеп Гуардиола за странни, докато други пък го защитават и открояват, че това го прави един от най-добрите треньори в съвременния футбол.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как новият контракт на Гуардиола промени освобождаващата клауза на Ерлинг Холанд?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички