Пеп Гуардиола: Хари Кейн ще помогне на Холанд да се подобри още повече


Пеп Гуардиола: Хари Кейн ще помогне на Холанд  да се подобри още повече
Снимка: Getty Images

3636 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи интересно изказване по адрес на головата машина на тима си Ерлинг Холанд преди днешния мач с Тотнъм в Лондон. Испанският специалист обяви, че норвежкият нападател може да се подобри още повече, ако се учи от голаджията на „шпорите“ Хари Кейн.

Холанд вече заби четвъртия си хеттрик във висшата лига при победата на Сити с 3:0 над Уулвърхямптън. На сметката си той има 25 гола от 19 мача, докато продължава сензационният му дебютен сезон в английския шампионат.

При Ерлинг едно от качествата, които ме изненадаха най-много, е как той е наясно, че може да се подобри в много елементи от играта си. И аз съм почти сигурен, че може би гледайки Хари Кейн, но не непременно Хари, други играчи също, той има волята да си мисли: Мога да се справя по-добре“. На неговата възраст това е най-доброто нещо, в което може да повярва. В противен случай би било скучно“, обяви Гуардиола.

Кейн вкара 16-ия си гол при победата на Тотнъм с 1:0 над Фулъм преди две седмици. Така той се изравни с покойния Джими Грийвс с 266 гола за клуба.

Хари Кейн остава един от най-добрите нападатели, които съм виждал в живота си. Какъв изключителен играч. Това, че не е спечелил титла (не означава), че той не е добър. Мисля, че той го доказа", допълни Гуардиола.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Сити набеляза Алексис МакАлистър за заместник на Илкай Гюндоган

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички