Английската легенда Иън Райт изненада с избора си за "Треньор на годината" в Англия


Английската легенда Иън Райт изненада с избора си за "Треньор на годината" в Англия
Снимка: GettyImages

1818 0

Легендата на Арсенал - Иън Райт, изненада с избора си за наградата "Треньор на годината" във Висшата лига. Той загърби наставници като Микел Артета, Хосеп Гуардиола и Еди Хау, чиито тимове попълват топ 3 на елита на Англия към момента.

Бившият нападател избра треньора на Брайтън - Роберто де Дзерби, като най-заслужил приза.

Артета преобрази Арсенал, правейки ги отбора кандидат за спечелването на Висшата лига. "Артилеристите" спечелиха 50 точки в 19 мача и водят с 5 точки и мач по-малко на втория Манчестър Сити.

Нюкасъл, ръководен от Еди Хау, от своя страна изумява с представянето си. "Свраките" заемат третата позиция в класирането с актив от 39 точки при 20 изиграни срещи. Въпреки това обаче, легендата на Арсеналпредпочете наставника на Брайтън и обоснова избора си.

"Радвам се за Де Дзебри. Преди време Греъм Сунес говореше, че не знае кой е и какъв е опитът му в първенството. Леле. Не мисля, че някой е стартирал толкова впечатляващо, колкото него. Най-вероятно той би бил моят избор", коментира Райт пред "The Wrighty's House". 

Де Дзебри смени Потър през септември. Брайтън се намира на 6-о място в класирането със спечелени 31 точки. Неговият тим се противопостави достойно на съперници като Ливърпул, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси.

Ето за наставник на кой английски гранд бива спряган Де Дзерби

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички