Герой! Болният Кейн с историческо постижение с екипа на Тотнъм


Герой! Болният Кейн с историческо постижение с екипа на Тотнъм
Снимка: GettyImages

1180 0

Головата машина на Тотнъм Хари Кейн донесе победата за своя тим срещу Фулъм с 1:0 снощи, с което записа и историческо постижение. Попадението му с екипа на „шпорите“ е под №266. Така той изравни легендарния Джими Грийвс на върха в голмайсторската листа на клуба.

Рекордът на Грийвс стоеше непокътнат повече от половин век, но Кейн ще има възможност да излезе начело в класацията в следващия мач на Тотнъм. 29-годишният футболист има нужда от още само едно попадение, за да стане третият играч в историята на Висшата лига, достигнал кота 200. До момента това са постигали единствено Алан Шиърър (260) и Уейн Рууни (208). От своя страна Грийвс е футболистът с най-много голове в историята на английския елит - 357.

След срещата Кейн разкри, че е играл болен срещу Фулъм.

Миналата нощ бе тежка, ставах през два часа. Някакъв вирус или грип. Имам три деца, но утре имам почивен ден. Не мислех за рекорда, но това бе много важна победа за нас, особено след последните два мача", коментира националът на Англия след мача.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Антонио Конте с призив към играчите след 1:0 срещу Фулъм, коментира и слуховете, че иска да си тръгне от Тотнъм

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички