От надежда на Челси и Англия до просия и зависимост: Историята на Джейкъб Милис


От надежда на Челси и Англия до просия и зависимост: Историята на Джейкъб Милис
Снимка: GettyImages

2743 0

Джейкъб Милис е олицетворение на това как от пътя към върха човек може да падне до най-дълбоката бездна в живота си. Как от оценяван на милиони паундове можеш да стигнеш до там да нямаш сигурен покрив над главата си.

От надежда на Челси до алкохолна зависимост и просия

Джейкъб Милис подписва с един от европейските колоси Челси през 2009 г. "Сините" го привличат от Шефилд за сумата от 1 млн. паунда, виждайки в него една от бъдещите си големи звезди.

Лондончани обаче така и не дават поле за изява на полузащитника. Той напуска "Стамфорд Бридж" с едва 1 минута на сметката си за тима, която записва в Шампионска лига, влизайки като резерва дълбоко в добавеното време срещу Жилина през ноември 2010 г.

Той бива преотстъпен в Саутхямптън, а впоследствие сменя цели 11 отбори преди да прекрати футболното си приключение, за да се отдаде на алкохола. Афинитет към него той показва и по време на кариерата си, което до голяма степен му пречи да пробие сериозно в спорта.

Той не се свени да пие и докато е в Челси, с което принуждава две от големите звезди на тима - Давид Луис и Ашли Коу, да се опитат да го вкарат в правия път. Това обаче така и не се случва.

Той бива разкаран от клуба заради възпламенена от него димка по време на тренировка на тима през 2012 г. Години по-късно Милис стига до дъното, където се намира и в момента. Той претърпява контузия в коляното, която окончателно го вади от футбола, а малко след това го принуждава да започне да проси, за да преживее.

Разказ от първо лице

"Прекарах всеки ден, мислейки на къде да поема. Имам семейство, но наистина не искам да разчитам на тях. Искам да пробвам разни неща самостоятелно. Трудно е. Опитвам се да не мисля много, а просто да опитвам и да продължавам", споделя Милис пред "Daily Mail".

"Хората искат най-доброто за мен. Опитват се да ми помогнат колкото могат. Очевидно, всеки си има свой собствен живот. Осигуряват ми хотели, а понякога оставам в къщите им. От ден на ден нищо не се урежда. Мислиш си, че нещо подобно никога не може да ти се случи. Не планирах да прекратявам кариерата си. Трудно е", добавя още той.

Надежда

Милис не е краен песимист и вижда светлина в тунела на своето бъдеще. Самият той е предприел първата стъпка към нея, свързвайки се с клиника за алкохолно зависими, в която е готов да влезе, за да даде нов старт на живота си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички