Да откажеш на Сър Алекс Фъргюсън и Манчестър Юнайтед заради жена: Историята на Емануел Пти


Да откажеш на Сър Алекс Фъргюсън и Манчестър Юнайтед заради жена: Историята на Емануел Пти
Снимка: Getty Images / Guliver

6182 0

Бившият полузащитник на Арсенал и Челси - Емануел Пти, разкри, че уменията му са били забелязани от не кого да е, а от самия Сър Алекс Фъргюсън. По неговите думи легендарният бивш наставник на Манчестър Юнайтед е искал да го привлече в редиците си.

Французинът е имал невероятния шанс да стане част от може би най-знаменития период в историята на английския колос, но твърди, че самият той е отказал възможността, избирайки "Стамфорд Бридж".

След периоди в Арсенал и Барселона, Емануел Пти облича фланелката на "сините" през 2001 г. Той осъзнава неособено добре обмисленото решение, взето тогава, което обаче било продиктувано от редица фактори, главният от които жена.

Да откажеш на Венгер заради егото си, а на Фъргюсън заради жена!

"Много клубове бяха заинтересовани да ме върнат в Англия през 2001 г. Арсенал се свързаха с мен, както и Манчестър Юнайтед. Говорих с Арсен. Той истински искаше да се завърна, но бях честен с него и му казах: 'Оценявам го и е много изкушаващо, но не усетих да ме искате, когато подписах с Барселона преди година'. Беше като развод - когато не се чувстваш желан от някого, какъв е смисълът да се върнеш", коментира При пред "FourFourTwo". 

"Трябваше да отида в Манчестър Юнайтед, защото Сър Алекс Фъргюсън ме повика два пъти. Проведохме много добри разговори и беше изкушаващо, но още веднъж послушах жена си. Тя искаше да отидем в Лондон, а не да живеем в Манчестър, така че направих една и съща грешка два пъти в рамките на година", завърши той.

Резултатът

Последствията от тези решения са сериозни и влияят изключително негативно на кариерата на французина. Докато той и неговият Челси не се радват на сериозни подвизи по терените, и Арсенал, и Манчестър Юнайтед жънат сериозни успехи. След акостирането си на "Стамфорд Бридж" Пти не успява да спечели нито един трофей, а през 2004 г. прекратява кариерата си.

Бившият халф сподели и защо Зинедин Зидан пък няма да поеме треньорския пост в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички