От съотборник на Кристиано Роналдо до стюард: Историята на един нереализиран талант


От съотборник на Кристиано Роналдо до стюард: Историята на един нереализиран талант
Снимка: GettyImages

4204 0

За някои да играят футбол от високо ниво, докато си партнират с един от най-великите играчи в историята - Кристиано Роналдо, е просто мечта. За други пък е просто спомен, който самите те не са пожелали да превърнат в нещо повече.

Да дебютираш с Роналдо до себе си

Такъв е случаят с португалеца Костиня. Той играе редом до легендарния голмайстор в юношеските редици на "мореплавателите". Първия си мач за националния тим той прави на 15 години в Южна Африка на 24-и февруари, 2001-ва година. И той, и Кристиано бележат по 1 попадение, за да донесат победата на своя отбор с 2:1 над Южна Африка.

Впоследствие, Роналдо записва името си като един от най-големите футболисти и атлети в историята, играейки за Спортинг, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус и в момента за Ал Насър, чупейки безброй рекорди, печелейки десетки трофеи, кой от кой по-ценен и издигайки футбола на ново ниво. 

От обещаващ талант до стюард

Не така обаче се развиха нещата за самия Костиня, който докато съотборникът му се превърна в една от най-популярните и обичани личности в света, се отказа от футбола още на 25-годишна възраст, за да се отдаде на ново приключение. Той започва своята кариера в авиацията, където и до момента работи като стюард. Наскоро дори приветства на полет легендарния Жозе Моуриньо.

Преди това той се подвизава в по-ниските дивизии на португалския футбол. В интервю пред "Maisfutebol" споделя причината да се откаже толкова рано от любимата игра.

Познатата причина

"Футболът в по-ниските дивизии е много физически. Започна да ми докарва проблеми, постоянно бях контузен. Когато видях, че повече няма да стигна високо ниво, не можех да го направя, взех решението да напусна. Много се оставиха да навлязат твърде късно. Имах правото да повярвам, че ще се случи, защото стартирах много обещаващо", спомня си Костиня и продължи, казвайки какво е чувството да играеш с Роналдо.

Познатият Роналдо - с класи над останалите

"Мисля, че най-емблематичният момент в кариерата ми наистина беше първият мач с националния отбор при юношите до 15 години. Дори днес ме побиват тръпки, когато чуя химна. Разбира се, става още по-емблематично, защото Кристиано Роналдо също направи дебюта си този ден, въпреки че далеч не знаехме колко далеч ще стигне. В този момент той вече беше много добър играч и на по-високо ниво от останалите", допълни още португалецът.

Неотдавна Роналдо можеше да продължи величествения си път, завръщайки се обратно в Реал Мадрид. Подобна сделка обаче беше опропастена, а наскоро стана ясно и от кого.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички