Най-известният българин? Топ 3 е от спортисти - "позабравено" име в класацията


Най-известният българин? Топ 3 е от спортисти - "позабравено" име в класацията
Снимка: Колаж: SportLive.bg, снимка: Getty Images

9983 0

Мнозина по света са чували за България благодарение на Христо Стоичков. Въпреки че спортът не е сред най-силните черти на страната ни, най-вече в последните години, именно покрай него и емблематични наши сънародници сме се прочули отвъд границите ни.

Най-известните българи в света? Спортисти са

Според чатбота с генеративен изкуствен интелект ChatGPT тримата най-известни българи са спортисти. Екипът на SportLive.bg му зададе въпроса "Кой е най-популярният българин" и разбира се, отговорът бе Христо Стоичков, като освен това бе оформен своеобразен топ 3 с още две имена.

"Има много известни българи, които са си заслужили признания в различни насоки. Забележителна фигура е Христо Стоичков, пенсиониран български футболист и един от най-великите български спортисти за всички времена. Той спечели престижната "Златна топка" през 1994 година и играе за реномирани клубове като Барселона. Успехът на Стоичков, както и неговите умения на терена, го правят национален герой в България" - започва отговорът на чатбота.

Второто име, което бе споменато, е на действащ професионален спортист. Става въпрос за най-добрия ни тенисист Григор Димитров. Ето по какъв начин пък е представен той от чатбота:

"Друг виден българин е Григор Димитров, професионален играч по тенис, чието рекордно класиране в световната ранглиста е 3-то място. Димитров е постигал значителни успехи в международни тенис турнири, включително триумфа на ATP финалите през 2017 година".

Христо Стоичков, Григор Димитров и Веселин Топалов - най-известните българи?

Третото споменато име е това на Веселин Топалов. Българският гросмайстор дълги години радва с успехите си, като и до днес, 48-годишният шахматист роден в Русе продължава да участва в турнири. Наскоро избухна скандал с Международната шахматна федерация ФИДЕ, която опитва да отнеме от заслугите му и не признава световните титли на него и трима негови колеги.

"Веселин Топалов е високо оценено лице в сферата на шаха. Той стана световен шампион на ФИДЕ през 2005 година и се задържа сред най-добрите в света за продължителен период от време" - пише ChatGPT, за който напомняме, че не борави с най-актуалната информация от тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички