Да губиш по милион на ден - цели 20 пъти: Как най-добрият "приятел" на Джордан едва на банкрутира


Да губиш по милион на ден - цели 20 пъти: Как най-добрият "приятел" на Джордан едва на банкрутира
Снимка: Getty Images

8527 0

Легендата на НБА - Чарлс Баркли, който е и един от най-великите баскетболисти в историята на спорта винаги е бил болезнено честен и откровен в живота. Носителят на наградата "MVP" през 1993 година обаче е бил на крачка от това да се опари от хазарта.

Покъртителната история на Баркли

Преди години Баркли, който е и дългогодишен приятел на великия Майкъл Джордан, с когото обаче вече не поддържа контакт поради направен остър коментар, споделя, че е бил зависим от хазарта.

Пред журналиста Греъм Бенсингър Баркли разкрива, че е прахосвал по 1 милион на ден и е повтарял тази процедура общо 20 дена в живота си.

"Вероятно съм спечелил милион около 5 или 6 пъти", казва Баркли. "Но съм губил милион някъде от около 10 до 20 пъти, не мога да дам точна цифра, защото трябва да се върна към 80-те години. Бях извън контрол. Отказах се за около 2 години. Спомням си, че една вечер говорих с приятелите си и те казаха: "Хазартът не е твой проблем, ти си просто идиот".

"Това не е проблем. Ако сте наркоман или алкохолик, това вече е. Залагам на твърде високи суми. Докато мога да продължа да го правя, не мисля, че е проблем. Мисля ли, че това е лош навик? Да, мисля, че това е така", добавя още Баркли.

В своята 16-годишна кариера като професионалист Баркли успява да заработи малко над 40 милиона долара. След това той слага лачените обувки и марковия костюм и се превръща в едно от водещите лица на шоуто "NBA on TNT", в което работи и до ден-днешен. В момента нетните активи на американеца се равняват на 60 милиона долара, като той е инвестирал и в няколко различни бизнеса.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Майк Тайсън едва не наби Майкъл Джордан на празнична вечеря.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички