От идол до предател за по-малко от месец: Как Роналдо "открадна" 5-те минути слава от Гарначо


От идол до предател за по-малко от месец: Как Роналдо "открадна" 5-те минути слава от Гарначо
Снимка: Getty Images

12078 0

Кристиано Роналдо буквално взриви Манчестър Юнайтед и целия футболен свят в седмицата преди началото на Световното първенство по футбол в Катар. Умишлено или не, португалецът нападна "червените дяволи" в публично интервю, а в момента по всичко изглежда, че едва ли ще продължи да е състезател в състава на Ерик тен Хаг. 

Всичко това се случва на фона на феноменалното представяне на новоизгряващата аржентинска звезда - Алехандро Гарначо. Той донесе победата на Юнайтед в последната минута на срещата срещу Фулъм и грабна сърцата на феновете.  Младежът се очертава като бъдещето, докато идолът му - Роналдо е затънал в миналото. Португалецът е вкарал 701 гола в славната си кариера, но само три от тях са през този сезон. Докато Роналдо остава на разцепения си, бързо гниещ публичен пиедестал, Гарначо трябва да вдигне поглед и да си вземе бележка.

18-годишният дебютира едва миналия месец, но е само с едно зад Роналдо в класацията за голмайстори този сезон. Без съмнение той би се надявал да се наслади на една седмица на похвали, но това сега е заглушено и засенчено от Роналдо, който категорично открадна светлината на прожекторите му. Това означава, че Роналдо също е нарушил обещание, което е дал на Гарначо и колегите си. Когато се завърна в отбора, ветеранът обеща да помага и развива младите в отбора.

Аржентинската бъдеща звезда неколкократно показа респекта си и какъв идол за него е Кристиано Роналдо, но определено може да си вземе поука как не трябва да се държиш с отбора, който ти е дал сцена да блеснеш и да станеш един от най-великите на това поколение. А ето как Гарначо попита Роналдо дали може да изпълни новия му поздрав след попадение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички