"Остана леко горчив вкус" - коментарът на Юрген Клоп след Ливърпул 1:0 Уест Хям


"Остана леко горчив вкус" - коментарът на Юрген Клоп след Ливърпул 1:0 Уест Хям
Снимка: Getty Images

1306 0

Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, остана сравнително доволен от победата срещу Уест Хям, която изкачи отбора му до шестото място в класирането с актив от 16 точки. Мърсисайдци спечелиха с минималното 1:0 на "Анфийлд", а в герой за тях се превърна вратарят Алисон, който спаси дузпа в края на първото полувреме.

"Смятам, че първото полувреме беше много добро. Може би без дузпата в края, но и това завърши добре, защото Алисон успя да я спаси. Остана леко горчив вкус, все едно сме имали късмет, но истината е, че играхме страхотно през първата част. Показахме добър футбол, създадохме положения, вкарахме хубав гол, ударихме греда, Фабиански трябваше да прави невероятни спасявания, а съотборниците му също блокираха наши удари от изгодни позиции", заяви немецът на пресконференцията си след последния съдийски сигнал.

Той призна, че през вторите 45 минути футболистите му са изгубили контрола върху мача, но допълни, че трите точки са заслужени:

"През второто полувреме не бяхме на същото ниво и позволихме играта да се отвори. Имахме нашите си моменти, но като цяло не контролирахме мача. Когато изпуснеш контрола - Уест Хям само това и чака, за да започне с дългите топки и статичните положения. Накрая отново се нуждаехме от спасяванията на Алисон, но като цяло смятам, че заслужихме трите точки. В този труден момент е важно да трупаш добри резултати на всеки три дни, защото следващата битка вече те чака зад ъгъла". 

*Следващият мач за Ливърпул е в събота (22 октомври) - гостуване на Нотингам Форест (14:30 ч. българско време). Уест Хям пък е домакин на Борнемут в понеделник, 24 октомври, от 22:00 часа.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Защо Килиан Мбапе може да се озове в Ливърпул през 2023 година?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички