Блестящ Алисон и гол на Нунес донесоха на Ливърпул нов минимален успех (ВИДЕО)


Блестящ Алисон и гол на Нунес донесоха на Ливърпул нов минимален успех (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5209 0

19-кратният шампион на Англия Ливърпул победи трудно тима на Уест Хям с минималното 1:0 като домакин в мач от междинния 12-и кръг на Висшата лига. Дарвин Нунес отбеляза единственото попадение на "Анфийлд", а Алисон Бекер спаси дузпа, за да стигнат "червените" до нов минимален успех след победата над Манчестър Сити през уикенда.

Ливърпул поведе в резултата в средата на първото полувреме, когато перфектно центриране на Костас Цимикас намери Дарвин Нунес, а той вкара с глава. След това Нунес можеше отново да вкара, но бе отказан от Лукаш Фабиански. В края на полувремето "чуковете" получиха дузпа за нарушение на Джо Гомес, но Алисон спаси удара на Джаръд Боуен.

През втората част нещата се развиваха привидно спокойно за мърсисайдци, но авансът оставаше все така крехък. На няколко пъти отбраната на Ливърпул проявяваше слабости, а в края на мача Алисон трябваше да спасява чисто голово положение за Уест Хям, за да може да донесе трите точки на своя тим.

С победата Ливърпул се нарежда седми с 16 пункта - на 11 точки от лидера Арсенал. Уест Хям е 13-и с 11 пункта. В следващия кръг Ливърпул гостува на Нотингам, а Уест Хям е домакин срещу тима на Борнемут.

РАЗВОЙ НА МАЧА ЛИВЪРПУЛ - УЕСТ ХЯМ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В средата на първата част Ливърпул успя да излезе напред в резултата. Всичко започна с подаване на Тиаго към левия фланг, където Костас Цимикас бе оставен сам. Крайният бранител на мърсисайдци направи фантастично центриране в наказателното поле за Дарвин Нунес, който засече топката с глава, за да я прати във вратата на Лукаш Фабиански - 1:0!

Video edited on Kapwing

Само минута по-късно Уест Хям можеше да сбърка фатално, губейки топката пред наказателното си поле. Дарвин Нунес излезе сам срещу вратаря, но ударът бе в обсега на Фабиански, който успя да избие. Ливърпул обаче продължи да играе с настроение и в следващите минути създаде още няколко опасности пред противниковата врата.

В 40-ата минута Тиаго пробва да прехвърли отбраната на Уест Хям с подаване към Роберто Фирмино, а бранител на "чуковете" изчисти с глава. Топката обаче се озова в Дарвин Нунес, който опита удар от границата на наказателното поле, но изстрелът му срещна страничния стълб.

В края на първата част Уест Хям успя да си изработи дузпа. Джо Гомес действа необмислено и фаулира противников играч в наказателното поле, а съдията прегледа ситуацията с помощта на ВАР и отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Джаръд Боуен, но изпълнението му бе слабо и Алисон успя да спаси.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 63-ата минута Роберто Фирмино подхвана бърза контраатака, при която изведе Джордан Хендерсън по десния фланг. Капитанът на Ливърпул нямаше на кого да подаде в наказателното поле, като затова изчака включването на Фирмино и му върна топката. Бразилецът опита удар от добра позиция, но играч на Уест Хям постави крак на пътя на топката и предотврати опасността.

В 70-ата минута отбраната на Ливърпул допусна груба грешка в наказателното си поле. "Червените" заспаха при центриране от десния фланг, като нито Трент Александър-Арнолд, нито Джо Гомес покриха Саид Бенрама, който бе на далечната греда. Играчът на Уест Хям нанесе удар от въздуха, който бе спасен от Алисон, но стражът недоумяваше защо бе позволено на Бенрама да стреля необезпокоявано.

Пет минути по-късно центриране от корнер на Ливърпул доведе до хаос в наказателното поле на Уест Хям. Първо Ван Дайк налетя към топката, но остана под нея, а след това Роберто Фирмино можеше да вкара. Ударът на бразилеца бе блокиран, но пък последва изстрел от Къртис Джоунс, който профуча над напречния стълб.

В 87-ата минута Уест Хям пропиля страхотен шанс да изравни резултата. Томаш Соучек получи подаване в наказателното поле, а отбраната на Ливърпул действа дезориентирано. Соучек успя да нанесе удар към вратата на "червените", но Алисон Бекер успя някак да попречи на топката да влети в мрежата му. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Цимикас, Хендерсън, Тиаго, Карвальо, Салах, Фирмино, Нунес

Уест Хям: Фабиански, Джонсън, Зума, Керер, Кресуел, Форналс, Райс, Сучек, Даунс, Скамака, Боуен

ПРЕДИ ДВУБОЯ ЛИВЪРПУЛ - УЕСТ ХЯМ

През изминалия уикенд Ливърпул успя да нанесе първа загуба на шампиона Манчестър Сити през новия сезон във Висшата лига, а това вдъхна вяра на възпитаниците на Юрген Клоп, че могат да се възстановят от кошмарния старт на кампанията. Сега "червените" се изправят срещу Уест Хям, който също започна слабо сезона.

Ливърпул без Диого Жота

Клоп получи червен картон в дербито срещу Сити, но може да обжалва наказанието си до петък, поради което може да бъде покрай страничната линия за мача срещу Уест Хям. Мърсисайдци загубиха Диого Жота, който бе изнесен на носилка в последния мач и няма да бъде наличен дори и за Световното първенство в Катар, започващо в края на ноември.

Контузените в Ливърпул

Артур, Луис Диас, Наби Кейта и Жоел Матип също остават в лазарета, а под въпрос за двубоя с "чуковете" са Ибрахима Конате и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Ето и какви са коефициентите за мача Ливърпул - Уест Хям!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛИВЪРПУЛ - УЕСТ ХЯМ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички