Огромен срам! Брайтън се подигра и разби Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" (ВИДЕО)


Огромен срам! Брайтън се подигра и разби Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3707 0

Манчестър Юнайтед записа пореден срамен резултат под ръководството на Ерик тен Хаг. Възпитаниците на нидерландския специалист бяха надвити с категоричното 1:3 от Брайтън в собствения си дом.

Резултата на "Олд Трафорд" в 20-тата минута откри Дани Уелбек. 8 минути след началото на второто полувреме Паскал удвои преднината на гостите, а в 71-вата Жоао Педро покачи на 0:3. Почетното попадение за Юнайтед бе дело на 20-годишния Ханибал Мейбри в 73-тата минута.

Паскал Грос вкара четвъртото си попадение на "Олд Трафорд" във Висшата лига. Единствено легендите на Ливърпул Стивън Джерард и Мохамед Салах са го правили повече пъти в исторически план (по 5).

Дани Уелбек пък от своя страна също покачи сметката си срещу Юнайтед на 4 гола. Той е наказвал английския колос повече от всеки друг бивш футболист на отбора. 

Успехът на Брайтън изкачи отбора в челната четворка на класирането с 12 точки на сметката му. Юнайтед към момента ще трябва да се задоволи с 12-тото място и само 6 пункта. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута Маркъс Рашфорд можеше да открие резултата. Нападателят излезе очи в очи със Стийл, но стражът протегна крака си и изби.

Гостите се съвзеха след първоначалния натиск и постепенно започнаха да гледат към вратата на опонента си. Митома имаше шанс да тества рефлекса на Онана в 14-ата минута, но не го стори по най-добрия начин.

ГОООЛ! Очаквано или не, Брайтън поведе в 20-тата минута на мача. Мълниеносна контраатака на гостите даде шанс за центриране отдясно. Адам Лалана по великолепен начин прескочи топката, за да я остави на Дани Уелбек, който откри резултата.

Новото попълнение Расмус Хойлунд изравни резултата в 40-тата минута след асистенция от Рашфорд. Таранът се озова на празна врата след отбита топка и не сгреши. Попадението обаче бе отменено поради напуснала терена топка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Вместо Юнайтед да се съвземе от шока през първото полувреме, възпитаниците на Ерик тен Хаг допуснаха второ попадение в 53-тата минута. Паскал остана очи в очи с Онана и от точката за изпълнение на дузпи удвои преднината на своя тим.

Напрежението по трибуните взе връх в 65-ата минута. Ерик тен Хаг взе решение да смени новака Хойлунд, пускайки на негово място Марсиал. Немалка част от привържениците на отбора освиркаха този ход.

ГОООЛ! Брайтън нанесе трети удар на именития си съперник в 71-вата минута на мача. Лампти достави топката на Жоао Педро отляво, който от движение, от границата на наказателното поле, направи резултата класически.

ГОООЛ! Само 1 минута отне на младия Ханибал Мейдри да върне едно от попаденията. Едва 20-годишният полузащитник взе решение да шутира от малко по-малко от 30 метра и го стори по най-добрия начин.

До края на двубоя домакините не убедиха, че искат да си тръгнат с поне точка от него. Те завършиха срещата с по-малко притежание на топката (44% на 56%), както и с по-малко точни удари (4 на 8).

С победата сметката на Брайтън набъбна до 12 точки, изстрелвайки го в Топ 4. Юнайтед от своя страна остана 12-ти със само 6 при записани 2 победи и 3 загуби.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Линдельоф, Мартинес, Регилон, Каземиро, Ериксен, Мактоминей, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

Брайтън: Стийл, Адингра, Ван Хеке, Грос, Дауд, Дънк, Лалана, Лампти, Митома, Уелбек, Фелтман

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ерик тен Хаг няма да може да разчита на огромен брой футболисти. Сред тях са временно отстраненият от отбора Антони, низвергнатият Джейдън Санчо, както и контузените: Диало, Хитън, Майну, Маласия, Шоу. Новите попълнения Амрабат и Маунт, както и централните бранители Мартинес и Варан, до последно бяха под въпрос.

Енсисо и Модър са аут за гостите, докато Фъргюсън и бившият играч на Юнайтед Дани Уелбек до последно бяха под въпрос.

Брайтън е шести с 9 точки, докато Юнайтед заема 11-ата позиция с 6 пункта след първите 4 кръга. "Червените дяволи" нямат победа в четири поредни срещи срещу този опонент. В това число три поражения във Висшата лига, както и едно равенство за ФА Къп. Важно е да се отбележи, че ремито е в редовното време, а след дузпи Юнайтед отстранява съперника на полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички