След само 4 кръга: Суперкомпютър посочи шампиона в Англия и "изхвърли" Манчестър Юнайтед от топ 4


След само 4 кръга: Суперкомпютър посочи шампиона в Англия и "изхвърли" Манчестър Юнайтед от топ 4
Снимка: Getty Images

19659 0

След само 4 изиграни двубоя във Висшата лига вече има суперкомпютър, който "предсказа" как ще изглежда класирането в края на сезона.  

Манчестър Сити без особена изненада спечели първите си 4 мача, за да си върне мястото в горната част на таблицата. Междувременно Тотнъм, Ливърпул, Уест Хем и Арсенал са заедно на второ място с 10 точки.

За първи път пет отбора могат да се класират за следващия сезон в Шампионска лига, след като УЕФА потвърди, че още четири европейски отбора ще бъдат добавени към жребия в зависимост от това кои страни се представят най-добре във всички състезания на УЕФА.

Ще има ли нов шампион в Англия?

А от "Opta" предсказаха кой ще завърши в горната половина на таблицата на Висшата лига, като Манчестър Юнайтед, Челси и Нюкасъл се очаква да завършат извън топ 4.

На първо място се очаква да бъде ... Манчестър Сити. Изчислен е процент на вероятност от 99,93% да се класира за Шампионска лига и 0,06% да се класира за Лига Европа. Ливърпул е на второ място, въпреки разочароващата кампания 2022/23, която видя отборът на Юрген Клоп, завършвайки на пето място.

Вицешампионът от миналия сезон Арсенал допълва челната тройка с 82,43% шанс да се класира за Шампионска лига, пред съперника от северен Лондон Тотнъм, на когото са дадени 31,68% от класирането в челната четворка.

Очаква се Манчестър Юнайтед да пропусне топ 4 след неубедителното начало на кампанията си, което включва поражения от Тотнъм и Арсенал. Междувременно, Челси се смята, че ще завърши на 11-то място, отбелязвайки подобрение спрямо 12-то място през миналия сезон. Друга класация пък показва, че играч на Юнайтед държи рекорда за най-възрастен във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички