Официално: Гарет Саутгейт остава начело на Англия поне до 2024 година


Официално: Гарет Саутгейт остава начело на Англия поне до 2024 година
Снимка: Getty Images

935 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт официално удължи контракта си с "трите лъва" до 2024 година. Това означава, че треньорът ще води отбора както на Световното първенство в Катар през 2022 година, така и на Европейското първенство в Германия през 2024-а, ако разбира се Англия се класира.

Новият договор на Саутгейт се очакваше още преди десетина дни, като медиите на Острова бяха категорични, че такъв ще има съвсем скоро. Днес тази новина бе официално потвърдена. Така Саутгейт ще има възможността да надгради резултатите на Англия до момента - полуфинал на Мондиал 2018 и финал на Евро 2020.

Саутгейт се изказа лаконично след новия договор, пропускайки да си постави конкретни цели за следващите три години. Той обаче заяви, че този състав е способен да постигне много в бъдеще. Само времето ще покаже дали "трите лъва" ще счупят "проклятието" и ще спечелят значим трофей.

Саутгейт преподписа с Англия само няколко дни след унизителното поражение с двуцифрен резултат, което нанесоха на Сан Марино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички