Как Ибрахимович разруши Англия с 4 гола и задна ножица от 25 м? (ВИДЕО)


Как Ибрахимович разруши Англия с 4 гола и задна ножица от 25 м? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11147 0

Преди точно 9 години феновете на английския национален отбор по футбол пяха на Златан Ибрахимович, че е просто слаба версия на Анди Керъл. Шведът отговори с четири гола във вратата на "трите лъва", един от които - задна ножица от около 25 метра.

На 14 ноември 2012 година двата състава се изправят в приятелска среща в откриването на нов стадион. За Англия дебютират няколко играчи, сред които Рахийм Стърлинг и Раян Шоукрос. Вторият е тотално "унищожен" от Ибра и това е последният му мач за националния.

Шоукрос се появи в 74-ата минута при аванс от 2:1 за неговия тим. Само 3 минути по-късно Швеция изравни, а в 84-ата минута Ибрахимович се превърна в първия играч, реализирал хеттрик срещу Англия от Марко ван Бастен, който го стори през 1988 година.

Това обаче дори не бе "черешката на тортата". Златан вкара и 4-ти гол, и то какъв. Джо Харт бе излязъл да изчисти топка, а след това успя да се върне на време. Ибра намери топката от въздуха със задна ножица и вкара един от най-красивите и запомнящи се голове в историята на футбола.

Тогава мач номер 100 с националния за Стивън Джерард бе тотално помрачен, както и дебютите на Стърлинг, Осман, Шоукрос, Дженкинсън, Вилфред Заха и Колкър. Можете да видите последният 4-ти и най-красив гол на Ибрахимович във видеото по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички