"Златно поколение": В Англия предвидиха състава си за Мондиал 2026 - има изненади


"Златно поколение": В Англия предвидиха състава си за Мондиал 2026 - има изненади
Снимка: Getty Images

1598 0

В Англия заговориха за ново "златно поколение" и направиха оптимистична прогноза за състава на страната по време на Световното първенство по футбол, което ще се проведе през 2026 година. На Острова и в миналото са правили прогнози за бъдещето, но не са се славили с особена точност.

Изданието FourFourTwo предвижда състава за 2026 година, в който големият лидер се очаква да бъде футболистът на Манчестър Сити Фил Фоудън. Вижте всеки играч на различните позиции, както и кратък коментар за ролята му там:

Вратар: Дийн Хендерсън

Джордан Пикфорд ще бъде на 32 години през 2026 година, което не е твърде много за вратар. Очаква се за титуляр да се избира между него, Хендерсън и Аарън Рамсдейл.

Десен бек: Трент Александър-Арнолд

Той ще бъде на 28 години тогава и ще има сериозен опонент за мястото си - Рийс Джеймс. Все пак се очаква играчът на Ливърпул да надделее в този своебразен спор срещу бранителя на Челси.

Централни защитници: Бен Уайт и Марк Гуехи

Първият впечатлява с фланелката на Арсенал, откакто отиде там през лятото. Той ще бъде на 29 за Мондиал 2026 - възраст, на която спокойно един бранител може да е в зенита на кариерата си. Гуехи пък към момента е на 21 години и играе редовно за Кристъл Палас. Все още обаче не е получил повиквателна за представителния отбор на "трите лъва" - нещо, което може да се очаква в близкото бъдеще.

Ляв бек: Райън Сесеньон

Той ще трябва да демонстрира сериозен напредък, за да осъществи прогнозата. Към момента Бен Чилуел изглежда по-добрата опция за тази позиция.

Опорни полузащитници: Деклан Райс и Джуд Белингам

За първия доста категорично се казва, че ще бъде водещ играч на отбора тогава, като дори се прогнозира, че вероятно ще е капитанът на онзи тим. Белингам пък ще бъде едва на 23 години тогава. Смята се, че дотогава вече ще е преминал и във Висшата лига, тъй като към момента е в Бундеслигата, носейки екипа на Борусия (Дортмунд).

Атакуващ полузащитник: Фил Фоудън

Голямата звезда на този отбор, според изданието. "Представете си колко добър ще бъде след 4-5 години, щом отсега е един от най-добрите в страната" - се пише. Ще бъде любопитно да се проследи развитието на кариерата му, но ако продължи в същия дух, колегите от Острова никак няма да са преувеличили с хвалбите.

Дясно крило: Букайо Сака

20-годишният играч на Арсенал отсега оказва влияние за Англия. За Мондиал 2022, който ще се проведе в Канада, Мексико и САЩ, ще има много тежка конкуренция за поста срещу играчи като Джейдън Санчо и Калъм Хъдсън-Одой.

Ляво крило: Мейсън Маунт

Той се представи на страхотно ниво, откакто започна да блести с Челси през 2019 година. Ако продължи по този начин, едва ли ще остави място за Рахийм Стърлинг в титулярния състав.

Нападател: Мейсън Грийнууд

Хари Кейн ще бъде на 33 години и спокойно ще може да стартира, но все пак прогнозата е, че титулярното място ще е за Грийнууд, който тогава ще бъде на 25 години и е възможно да се бори за званието най-добър нападател в света.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички