Гарет Саутгейт остава за дълго селекционер на Англия


Гарет Саутгейт остава за дълго селекционер на Англия
Снимка: Guliver/GettyImages

1210 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт вероятно ще остане начело на националния отбор поне до Евро 2024, след като се е съгласил на нов двугодишен контракт.

Според The Telegraph, бившият защитник на „Трите лъва“ ще подпише нов контракт на стойност 5 млн. паунда на година, включително бонуси, като асистентът му Стив Холанд също вероятно ще получи нова сделка. Действащият договор на Саутгейт трябваше да изтече след края на Мондиал 2022 в Катар.

Отборът може да си гарантира място на световните финали при успех над Албания тази вечер, в зависимост от други резултати, но най-вероятно това ще се случи след двубоя със Сан Марино в понеделник.

Той ще се превърне в един от най-скъпоплатените мениджъри в историята на Англия, доближавайки се до 6-те млн. паунда, които получи Фабио Капело. Саутгейт пое националния отбор след напускането на Рой Ходжсън след Евро 2016.

Оттогава той даде шанс на много млади играчи, сред които Джак Грийлиш, Фил Фодън и Мейсън Маунт, и изведе тима си до финала на Евро 2020 и полуфиналите на Мондиал 2018. На тазгодишния финал обаче Саутгейт допусна фатална грешка, която коства европейската титла на Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички