Официално: Челси привлече Тимо Вернер


Официално: Челси привлече Тимо Вернер
Снимка: Guliver/GettyImages

3444 0

От Челси потвърдиха, че вече са осъществили звездния трансфер на Тимо Вернер от РБ Лайпциг. "Сините" от Лондон сториха това чрез официално обръщение. Немският нападател също сподели своите първи думи след преминаването в Англия.

"Футболен клуб Челси постигна споразумение с РБ Лайпциг за привличането на Тимо Вернер.

24-годишният играч постигна съгласие относно личните си условия със "сините" и ще остане в немския тим до края на сезона. Той ще се присъедини към новите си съотборници през юли месец, когато ще премине и медицински изследвания.

Един от най-перспективните млади нападатели в Европа, Вернер е известен със своята скорост, с движението си, с комбинативността си и със завършващия си удар. В Лайпциг игра най-често на върха на атаката с още 1 игра, но може да играе както и с двама партньори в атака, така и еднолично на върха.

В момента се наслаждава на най-плодородния сезон в кариерата си до този момент, като вече е вкарал 32 гола и регистрирал 13 асистенции в 43 мача във всички турнири. Остават му два двубоя до края, за да подобри тези показатели" - обявиха от Челси.

"Радвам се, че подписвам с Челси. За мен е голяма гордост да се присъединя към този страхотен клуб. Разбира се, искам да благодаря на РБ Лайпциг - на клуба, на феновете за четирите фантастични години. Те завинаги ще бъдат в сърцето ми. Очаквам с нетърпение следващия сезон с новите си съотборници, новия ми мениджър и разбира се феновете на Челси. Заедно имаме много успешно бъдеще пред себе си" - пък заяви Вернер.

А Абрамович лично навива Хаверц за трансфер в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички