Фабрегас: Треньорската работа в Арсенал е много по-трудна, отколкото тази в Челси


Фабрегас: Треньорската работа в Арсенал е много по-трудна, отколкото тази в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2285 0

Бившият полузащитник на Арсенал и Челси Сеск Фабрегас смята, че работата на Микел Артета начело на „артилеристите“ е много по-трудна, отколкото това, което прави Франк Лампард на „Стамфорд бридж“. Артета получи първото си треньорско назначение в кариерата, след като наследи сънароднка си Унай Емери като треньор на Арсенал в края на декември.

Франк Лампард пък започна много добре в първата си година като треньор на „Стамфорд бридж“. Сеск Фабрегас, който в момента се състезава във Франция с екипа на Монако, смята, че проектът, който Артета е започнал на „Емиратс“ ще отнеме доста повече време да бъде развит, в сравнение с това, което върши Лампард в Челси. „Челси предприе риск с Франк, тъй като това бе едва втората му година като треньор, но смятам, че той се справя много добре. При Микел ситуацията е сходна – той беше с Пеп Гуардиола за три години и съм сигурен, че Гуардиола е като учител за всеки млад треньор, който иска да бъде мениджър. Смятам, че той се справя добре дотук, той върна някои ценности в тима. Определено работата му е доста по-трудна, отколкото тази в Челси по отношение на изграждане на тима. Те са много млади и имат проблеми, защото Артета започна в средата на сезона, но смятам, че ще се подобрят скоро“, заяви Сеск Фабрегас.

След тримесечна пауза футболът в Англия се завръща в сряда, като Арсенал ще бъде гост на Манчестър Сити. Челси ще поднови участието си в първеството 4 дни по-късно срещу Астън Вила. Тимът на Франк Лампард в момента е на 8 точки пред „артилеристите“ в подреждането. А ето какво каза Микел Артета за предстоящия мач срещу Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички