На този етап няма да спират Висшата лига заради коронавируса


На този етап няма да спират Висшата лига заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

876 0

Към момента клубовете от Висшата лига не обсъждат варианта първенство да бъде преустановено за известно време заради увеличаващите се случаи на заразени с коронавирус във Великобритания и по-специално във футбол. Това обяви авторитетният английски портал "Sky Sports".

В последните дни стана ясно, чe има бум на заразени в Манчестър Сити, което доведе до отлагане на мача с Евертън в последния момент, а същата съдба последва срещата между Фулъм и Тотнъм тази вечер. Случаите на COVID-19 са установени при "шпорите". Тъй като във Великобритания върлува и нов по-заразен щам на вируса, се заговори за вариант Висшата лига временно да бъде спряна, докато бъде овладяно положението.

Мениджърът на УБА Сам Алардайс директно призова за подобна мярка. "Когато слушам за новия щам на вируса, си мисля, че единственият правилен вариант е да прекъснем сезона за известно време", каза Алардайс след вчерашната загуба на "дроздовете" от Лийдс.

Въпреки това, към момента нито един клуб от лигата не е предложил официално шампионатът да бъде спрян. За да се стигне до такова решение, това трябва да бъде одобрено от 14 клуба, което изглежда малко вероятно. А кой клуб от Висшата лига забрани на играчите си да ходят на пазар, за да не се заразят с вируса, вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички