От Висшата лига обмислят принудително спиране на шампионата заради Covid-19


От Висшата лига обмислят принудително спиране на шампионата заради Covid-19
Снимка: Getty Images/Guliver

975 0

Клубовете от Висшата лига обмислят възможността за принудителна почивка. Заради високия брой заразени футболисти и служители може да се стигне до спиране на сезона за две седмици, информира The Telegraph.  Притесненията са свързани с мутацията на COVID-19 във Великобритания, при която се наблюдава по-бързо разпространение на заразата.

Последният кръг на тестване разкри рекордните 18 положителни теста, докато двубоят на Манчестър Сити срещу Евертън на „Гудисън Парк“ в понеделник бе отменен заради повишен брой заразени в тима на „гражданите“. Под въпрос е и срещата между Тотнъм и Фулъм в сряда вечер.

Мениджърът на Уест Бромич Албиън Сам Алардайс вече заяви, че ще подкрепи идеята за „пауза в шампионата“ за временно прекъсване на сезона във Висшата лига. "Безопасността на всички е на първо място. Когато разбрах, че новият щам на вируса се разпространява със 70% по-бързо, можем да направим правилното нещо, а то би било пауза“.

„Аз съм на 66 години и последното нещо, от което се нуждая, е да се заразя с коронавирус. Вероятно играчите ще го превъзмогнат, но е по-трудно за хора като мен, така че съм много загрижен за себе си и за футбола като цяло. Имахме един заразен тази седмица. Вирусът продължава да се разпространява независимо колко усилия полагаме, за да го овладеем. Ако паузата помага, нека я направим, сезонът ще завърши по-късно, когато се справим с тази пандемия“, сподели той.

Мениджърът на Арсенал Микел Артета също бе запитан по темата след успеха над Брайтън с 1:0. „Ще бъда винаги в подкрепа на предпазването здравето на играчите, персонала и всички въвлечени в индустрията. И независимо от решението на правителството, ние ще го подкрепим, защото със сигурност всяко едно взето решение ще бъде в защита на всички, така че ще следваме техните съвети“, сподели испанецът.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обаче не подкрепя особено идеята.  "Това е част от работата тук, че ние като клубове следваме протоколите, които са ни дадени. Не виждам ползата от това да има прекъсване или каквото и да е. Кога ще играем иначе? Всички знаем, че това е трудна година, но ако просто спрем мачовете, не мисля, че това ще доведе до кой знае каква промяна. Може да се окаже по-дълга пауза от тази и кога ще завършим сезона?", каза Оле.

А междувременно в Италия обмислят да ваксинират всички професионални играчи - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички