Клуб от Висшата лига не дава на играчите си да ходят на пазар заради Covid-19


Клуб от Висшата лига не дава на играчите си да ходят на пазар заради Covid-19
Снимка: Guliver/GettyImages

779 0

От Уулвърхемптън искат да защитят играчите си сред вълна от случаи на COVID-19, като им забранят да ходят до супермаркета, което може да е източник на зараза.

Мениджърът на "вълците" Нуно Ешпирито Санто, който иска Висшата лига да тества играчи и персонал два пъти седмично, заяви, че клубът е организирал всичко, така че играчите да не трябва да излизат и да купуват нищо. "Имаме персонал, който да пазарува в супермаркетите", каза Нуно преди мача на "вълците" срещу Тотнъм в неделя.

"Трябва да избягваме всякакъв вид риск, защото имаме малък състав и имаме проблеми с някои играчи. Не можем да си позволим да загубим нито един играч; ежедневно им казваме„ не се отпускайте и се опитайте да бъдете по-внимателни “.

"Нашият кухненски персонал събира голяма кутия с основните неща, от които се нуждаем. По време на най-големия пик на пандемията още през март всички го имаха. Когато ситуацията се подобри, ние казахме на играчите: "Можете да отидете и да пазарувате сами.

Но сега, когато случаите отново се увеличават и имаме тази нова мутация, от която всички са толкова притеснени, започваме да прибягваме към тази мярка отново. Ние сме привилегировани като професионалисти във футбола, така че много хора се грижат за нас. Това е невъзможно за останалото общество, всеки трябва да се грижи за себе си". В момента играчите и служителите в клубовете от Висшата лига се тестват за COVID-19 веднъж седмично. А кои двубои на Острова бяха отложени заради коронавируса - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички