"Оле тайм": Гол в 93' донесе ценен успех на Манчестър Юнайтед над Уулвс


"Оле тайм": Гол в 93' донесе ценен успех на Манчестър Юнайтед над Уулвс
Снимка: Getty Images/Guliver

4915 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед победи драматично Уулвърхямптън с минималното 1:0 като домакин в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Победата за "дяволите" на "Олд Трафорд" донесе Маркъс Рашфорд в 93-ата минута, с което напомни за митичното "Фърги тайм" в "Театъра на мечтите".

Двата отбора показаха равностойна игра, като голови ситуации не липсваха и пред двете врати. През първата част Роман Сес уцели греда за "вълците", докато Руи Патрисио спаси много опасен удар на Бруно Фернандеш. През втората част пък гол на Единсон Кавани бе отменен заради засада, преди да се стигне до гола на Рашфорд в края.

С победата Манчестър Юнайтед изскочи на второто място във Висшата лига с актив от 30 точки - на само два пункта зад лидера Ливърпул. Уулвърхямптън е на 12-а позиция с 21 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути Манчестър Юнайтед бе по-доминиращият отбор, но пък Уулвърхямптън изчакваше своите шансове на контраатаки, които на няколко пъти застрашиха вратата на Давид де Хеа. В 24-ата минута Роман Сес стреля с глава, но ударът му срещна гредата.

Десет минути по-късно пък се откри най-чистото положение за Манчестър Юнайтед. Топката бе пратена на десния фланг, където Мейсън Грийнууд демонстрира чудесна техника, а след това прати още по-чудесно центриране в наказателното поле. Бруно Фернандеш успя да засече от непосредствена близост, но Руи Патрисио спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част двата отбора представиха равностойна игра, създавайки по няколко добри положения за гол пред противниковите врати. В 70-ата минута Единсон Кавани успя да вкара топката в мрежата на Уулвс, но нападателят бе в положение на засада, а голът - отменен.

Късно в добавеното продължение на мача Юнайтед стигна до победен гол. Бруно Фернандеш прати дълго подаване за Маркъс Рашфорд, който овладя на фланга, действа солово, вместо да подава, и успя да си осигури пространство за стрелба. Последва удар към близкия ъгъл, и след лек рикошет, топката влезе в мрежата - 1:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед се наслаждава на никак лоши резултати във Висшата лига, където вече е считан за кандидат за трофея. В последния кръг "дяволите" изпуснаха да победят един от преките си конкуренти Лестър, но въпреки това играта на момчетата на Оле Гунар Солскяер става все по-добра. Уулвс от своя страна е с три загуби в последните си пет мача и определено има какво да подобрява в играта си.

Манчестър Юнайтед продължава да изпитва проблеми в дефанзивен план, където липсват и двама играчи - Маркос Рохо и Фил Джоунс. Освен тях други двама бранители са под въпрос за днешната среща - Виктор Линдельоф, който получи травма в предния мач, както и Аарън Уан-Бисака. Нуно Еспирито Санто пък няма да може да разчита на трима играчи: Дендонкер, Джони и Хименес.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Телеш, Магуайър, Баи, Уан-Бисака, Матич, Погба, Бруно, Грийнууд, Рашфорд, Кавани

Уулвс: Патрисио, Сес, Коуди, Килман, Хьовер, Невеш, Витиня, Моутиньо, Аит Нури, Нето, Траоре

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички