Мощен Нюкасъл разгроми Астън Вила в сблъсък с 6 гола с марка "Висша лига" (ВИДЕО)


Мощен Нюкасъл разгроми Астън Вила в сблъсък с 6 гола с марка "Висша лига" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1972 0

Нюкасъл започна страховито новата кампания във Висшата лига. Момчетата на Еду Хау се наложиха с 5:1 у дома на "Сейнт Джеймсис Парк" над Астън Вила в първия кръг от новата кампания. В герой за "свраките" се превърна Александър Исак с двете си попадения, а новите футболисти на джордитата - Сандро Тонали и Харви Барнс, също се разписаха.

Двубоят стартира по чудесен начин за "свраките" и новото попълнение на тима - Сандро Тонали, който се разписа с глава в 6' след центриране на Антъни Гордън още в шестата минута и даде преднина на своите.

Само 5 минути по-късно пък резултатът бе изравнен. Оли Уоткинс отигра топката с глава и я свали за Муса Диаби, който от непосредствена близост съумя да реализира. В 16' пък Александър Исак върна преднината на домакините, наложи се намеса на ВАР, която обаче потвърди гола.

Веднага след почивката Александър Исак попадна отново под светлината на прожекторите. Вила сгреши при изнасянето на топката и шведският национал се възползва подобаващо, реализирайки за втори път в мача.

В 77' Харви Барнс успя да пробие и да центрира в наказателното поле. Там най-съобразителен бе Калъм Уилсън, който се разписа и покачи на 4:1 на "Сент Джеймсис Парк". В добавеното време пък именно Харви Барнс показа скоростта си, проби и реализира, оформяйки крайното 5:1.

След победата Нюкасъл заема първата позиция заради по-добрата си голова разлика. Вила пък се нарежда на 18-ото място. Съставът на Унай Емери ще посрещне у дома Евертън след седмица. На Нюкасъл пък му предстои тежко гостуване срещу Сити на "Етихад".

ВИЖТЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ В СЛЕДОБЕДНИТЕ МАЧОВЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА В СЪБОТНИЯ ДЕН (12 август).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички